Breaking the duck

Da var februar over oss, og med det seriekamp i 3.divisjon mot Ellingsrud hjemme i Haugerudhallen. Sist ut vant vi toppoppgjøret, hvordan skulle det arte seg mot bunnlaget?

En lettere amputert oppladning til tross, så har vi 10 tente hjemmlagsspillere (no pun intended) fra start i kampen.
Målsettingen som ble gitt til spillerne er relativt kort og tydelig til denne kampen; la ballen gjøre jobben, og skape sjanser gjennom pasningsspill og bevegelse rundt ballfører.
Ettersom vi har storfint besøk på tribunen av Tiril, Lise og en gammel mann som ligna litt på oppfinneren av baklengs-Bjørn avslutningen, så var det viktig å vise oss frem fra vår beste side.

Vi får tidlig et lite overtak spillemessig, men det er mest kjas og mas og hyppig bytte av ballinnehav de første minuttene.
Vi får deretter bedre rull på ballen, og får igang spillet i henhold til tidligere nevnte målsetting.
Etter at kapteinen sjæl tar ansvar og setter første rad i kampskjemaet, opparbeider vi oss sagte men sikkert en 4-0 ledelse på tavla.
Disse tre målene er noe for Guinness rekordbok, da både Karianne og Christel setter sine første mål for klubben, Anki gjør sitt første poeng for klubben (assist fra sin keeperposisjon), og Tina sitt første mål for sesongen. Her er det mye å skrike om, Kasper SkrikeWikestad, media må kjenne sin besøkelsestid!
På tampen av perioden får bortelaget sin redusering, etter et litt dårlig valg fra oss, og en lekker avslutning fra bortelagets spiller #12.

I pausepraten er det bare justering av litt detaljer, men ellers å fortsette den gode trenden fra første periode.
De første fem virker vi derimot å ha skrudd av konsentrasjonen og surrer unødvendig rundt og lager vanskeligheter for oss selv.
Etter dette skrus bryteren på igjen, og vi leverer 15 veldig gode minutter.
De enkle valgene gjøres, vi spiller ball istedenfor å løpe med ball, har noen flotte kombinasjoner, og øker jevnt og trutt til 9-1 på tavla. Very nice indeed!

Tredje periode gir mer av det samme, full kontroll på ballinnehavet, og skaper jevnt og trutt med sjanser.
Noen nye flotte kombinasjoner blir vist, og etterhvert har vi kommet oss opp i 13-1 på tavla før det bærtes i tåkeluren igjen.

Kort oppsummert en ny flott kamp av jentene, som spiller som et lag både med og uten ball, viser noen flotte kombinasjoner, og får betalt med en god slump med mål. Mange kunne vært fremhevet, men ingen fortjener å utelates, så vi nøyer oss med å skryte av hele laget.

Til slutt retter vi en takk til bortelaget for kampen.
Morro å se hvor store steg motstanderen har tatt siden vi møtte dem for kun tre måneder siden. Kudos!

Takk også til dommere og fansen (borte som hjemme) som støttet lagene fra läktaren, og Jarle og Stina som tok oppdraget i sekretariatet.

Neste mulighet til å se damene i aksjon er neste søndag kl 1830 i Rotneshallen mot Nittedal. Vel møtt!

– coaches