Optimisme tross tøft comeback i eliteserien for herrene

Da var endelig tiden kommet for våre beste menn til å innta eliteserien igjen. Kombinasjonen av manglende spillere i en allerede tynn stall, og bortekamp mot de senere års nasjonale gigant Slevik, gjorde vel sitt til en relativt høy odds for borteseier. Det er dog sånn at det står 0-0 til start uansett, cup er cup, stafett er stafett (og floskel er floskel), så gutta kunne bare reise ned til traktorenes rike og kline til. Her følger coachens bevingede ord etter oppgjøret

Vi reiser til Fredrikstad og møter de 6 siste års norgesmester! Ja, vi skal virkelig bli ønsket velkommen tilbake.
Stallen er tynn ved avreise, og underveis i kampen må faktisk både undertegnede og Borgen gå av, ergo tøffere skulle det bli.

Første periode starter som forventet med ett j….a kjør, men vi klarer faktisk å holde Slevik på utsiden sånn noenlunde ut perioden til ett underlege på 0-3. Heroisk av gutta, og slevik har vel ballen ca 96% av tiden og det er tungt å løpe etter i 20 minutter.

Blir enige i pausen om å fortsette med samme innstilling og gå på de kontringene vi kan. Andre periode er vel vår beste, selv om matchen fortsetter i samme spor. Vi har veldig lite ball og blir løpende etter ett meget godt lag i 20 nye minutter. Får faktisk satt en fin scoring av Sveen assistert av Ihle.

Siste periode må Borgen gå av og da ruller vi på 9 mann ut matchen. Det blir dessverre tungt etterhvert og slevik vinner tilslutt 10-1. Ett resultat som ikke er flatterende, men med litt tur kanskje vært mindre margin!

Må si jeg er utrolig imponert over guttas innsats. Jobber knallhardt og gjør ting ganske vanskelig for Slevik over 2 og en halv periode. Misforstå meg rett, ingen i Haugerud er fornøyd med å tape 10-1 mot noen, men vi er ganske klar over hva vi kommer til før match og legger en kanskje noe destruktiv slagplan, men når målene tilslutt renner inn og gutta fortsatt går inn i neste bytt med en herlig innstilling så blir jeg imponert uavhengig av resultat. Slevik var imponerende gode! Og vi har faktisk ballen i kanskje 5% av matchen.

innebandylagetiharstadpakvalik
Gutta krutt (her fra elitekvalikk’en i Harstad), er tilbake i det beste selskap!

Når det er sagt går vi lysere tider i møte! Henrik Stenerød er endelig tilbake for hiffen. Og uten Emilio, Magnus og Aasvang som snart er klare igjen, så kan man dra noe positivt ut av denne testen. Vi får også sannsynligvis inn to nye signeringen i starten av kommende uke så tror vi skal slå godt fra oss fremover.

Fint med en ordentlig gjennomkjøring.

– King