Spillerluksus og poeng!

Kvelden har senket seg over beste østkant på Haugerud, og damene skal benytte denne onsdagskvelden til hjemmekamp mot Sagene 3. Skulle jentene gire opp og klare brasene også mot så hvass motstand?

Når vi får tellt opp tobeinte (og spilleklare) hunkjønn med vår drakt, var vi intet mindre enn 10 utespillere i tillegg til keeper denne kvelden. What a time to be alive!
Ok, et par av de var kanskje ikke 100 pålogga, friske og raske. Men to fulle rekker’a mann, det er moro for fansen (og trenere).
Alle 5 tilskuerne (som etterhvert vokste seg til faretruende overveldende 10) viste seg fra sin beste side, med bengalske lys, røykshow og spillersanger til hver enkelt spiller.
Det kan være at sistnevnte bare skjedde oppi mitt hode..

Vi møter noen habile spillere på Sagene, så vi vet vi må opp i ringa for å kunne beholde poenga på hjemmebane. Med et femtitalls scorte mål og 3(!) innslupne mål, har de hatt en relativt trygg reise så langt, og står frem som en favoritt til å ligge på tabelltopp ved sesongslutt.

Vi leverer en ok første periode, men har litt feil avstander og tar litt feil valg, som gjør at vi ikke får fullt utbytte ut av innsatsen som legges ned (for den er der fra start).
Bortelaget har mest (og best) ballinnehav, og selv om det ikke skapes så mange sjanser er det helt fortjent at de tar ledelsen midtvei i pausen, og holder denne perioden ut.

Litt tweaking med avstander både med ball og uten ball, gjør at spillet sitter langt bedre for oss i andre periode.
Vi får lengre angrep, får flyttet spillet høyere i banen, og skaper også mer trykk mot deres mål.
Sagene er fortsatt helt med, og har fortsatt mye ball, men forskjellen mellom lagene er at de kommer til færre gode sjanser enn hjemmelaget. For vår del er vi flinke til å få trykk på mål rundt de sjansene vi har, noe som også gjør at vi har god utteling på sjansene.
Det er derimot først bortelaget som øker til 0-2 noen minutter ut i perioden, etter en noe rotete frislagsituasjon som ender i nota.
Deretter tar vi et skikkelig røsk i protokollen og gir oss ikke før vi har snudd til 4-2 på tavla og det ebber ut til ny pause.

Tredje periode gir ikke det samme målshowet fra vår side, men vi fortsetter med innsatsen og innstillingen, og øker også ledelsen til 5-2 noen minutter ut i perioden. Sagene har våknet litt mer igjen og må trøkke til for å redde noe fra kampen, og etterhvert får de et brukbart trykk mot oss. Det gir en redusering midtveis i perioden, men det gir ikke store nok eller mange nok sjanser til at de lykkes i å knappe mer inn på resultatet. Istedet tar hjemmelaget et magadrag, og spiller ut kampen til 5-3 seier.

Solid innsats i 3 x 20 fra jentene, hvor de gjør mye av de «enkle» men viktige tingene riktig. Tørre å holde i ballen, få avslutningene mål, ha trafikk på mål, i tillegg til solid laginnsats i det defensive.

Vi retter en takk til motstandere, dommere og publikum for kampen, og til kara som tok jobben i sekretariatet!

Neste seriekamp i 3.div er 4.februar mot Nittedal hjemme i Haugerudhallen, vel møtt!

– coaches