To tighte oppgjør for damene

Damene hadde kun spilt to kamper i 2.divisjon før denne ukens match-mini-maraton, som først inneholdt seriekamper borte mot Lindøya og hjemme mot Lier, før det hele avsluttes seinere denne søndagen "hjemme" i Romsåshallen i Regionscupkamp mot GIF 2.

Serie 2.Div: Lindøya – Haugerud :: 4-4 (0-0, 2-1, 2-3)
Målene våre: 1-1 Helena (Siren), 2-2 SM, 2-3 Ann Wenche (Trude), 2-4 Sara (Ann Wenche)

Ballet skulle starte onsdags kveld, når vi skulle spille borte mot Lindøya (hjemme i Haugerudhallen) i treningstiden.
Så langt i sesongen hadde vi spilt to relativt jevne kamper (i hvert fall i målprotokollen), men vippet begge to i vår fordel slik at vi stod med full pott. Lindøya på sin side hadde to strake tap, og har ikke helt kommet i gang med sesongen. Vi vet derimot av erfaring at vi ofte sliter med å spille mot dem, og at dette ikke tegnet til noen enkel kamp.

Som alltids er det litt frem og tilbake i mannskapet vårt, og det betyr at vi i dag fikk anledning til å gi Siren debut i 2.div – grattis!

Kampens første periode blir en målfest av de sjeldne, hvor samtlige scorte mål er tiki-taka-bandy av beste sort (0-0). Begge lagene tar ut hverandres spill ganske så bra, og det er relativt jevnt i spill såvel som i målprotokollen.

I andre periode løsner det litt mer i målprotokollen med et mål av oss som pakkes inn av to mål til hjemmelaget, altså har man 2-1 på tavla før siste periode.
Det er fortsatt en jevn periode, hvor Lindøya forsøker å presse oss fast i egen sone, men som også gir oss E6 når vi spiller oss forbi første-presset deres.
Det hjelper dog ikke når vi selv ikke er potente nok til å sette sjansene som kommer ut av det.

Tredje periode fortsetter i samme spor, men nå har vi fått giret opp et hakk og kjører hjemmelaget skikkelig. Vi snur om til 2-4 det første kvarteret, og peprer tidvis hjemmelagets mål.
Men så var det å holde hele veien inn da.. De siste tre minuttene slipper vi inn både 3-4 og 4-4, slik at kampen ender med poengdeling.

Uavgjort på en mindre bra dag er kanskje greit, hvor bare 3.periode er på det nivået vi mener vi skal være på, men skuffende å tape to poeng i en kamp man egentlig kan og skal kontrollere det inn.
Det ble stor spenning for de sedvanlige stappfulle tribunene i hvert fall, så da har vi jo oppnådd noe! :0)

Serie 2.Div: Haugerud – Lier :: 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Målene våre: 1-1 Guro (Trude), 2-1 Marianne (Trude)

Så var lørdagen kommet, og en kamp vi måtte jobbe litt med for å få samlet sammen et okay antall spillere. Til slutt har vi derimot fått samlet sammen hva vi mener er et slagkraftig lag, og har gode forhåpninger om poeng også denne kampen, selv om Lier innehar tabelltopp med tre strake seire.

Vi hadde forberedt oss på at dette kunne bli en kontringskamp, men det viser seg relativt tidlig at det er bortelaget som legger seg lavt med akkurat den game-plan-en. De spilte mer på fysikk og tyngde enn fart, så vi har vel med oss endel blåmerker til lørdagstaco’en denne kvelden.

Første periode blir igjen en målfattig affære (0-0), hvor begge lag har noen tilbud uten å få satt baller i nota. Vi har kanskje mest baller i retning mål, men flesteparten er relativt enkel mat å håndtere.

Helt i starten av andre periode er det bortelaget som tar ledelsen ved å lure ut en ball fra bak mål og ut i blindsonen bak vår back.
Vi fortsetter å spille ball utover perioden, og skaper jevnt og trutt med sjanser uten å få satt ballen forbi et lavtliggende forsvar og målvokteren.

I pausen maner vi på om å fortsette å skape sjanser, og forteller at målene VIL komme. Ettersom vi fikk vår andre overtallsperiode rett før pause, starter vi tredje periode i overtall. I motsetning til overtallet tidlig i 2.periode får vi her en del brukbare avslutninger på mål, og i siste sekund av overtallet utligner Guro til 1-1 etter fremspill av Trude. Finally!.
Perioden fortsetter i samme spor som forrige, hvor vi skaper klart flest sjanser, mens Liers nok er store når de kommer – selv om de ikke er så mange. Vi gjennomfører et godt undertall (hvor vi har ballen i store deler av det) etter at Birgitt måtte sette seg etter en veldig flott, men noe regel-stridig heading.
To og et halvt minutt før slutt avgjør vi matchen til vår fordel, når Marianne setter et frislagsmål på pass fra Trude. Lier setter naturlig nok et press på oss i egen sone på slutten for å komme tilbake i kampen, men vi klarer å ri det unna (blant annet etter en lekker heading-redning av Anki).

Vi er veldig fornøyde med å vinne, men også med lagspillet vi viser denne kampen.
Det er fortsatt en del vi kan og skal justere til det bedre i forhold til gjennomføringen i kampen, men vi må først og fremst ta med oss det positive, som er at vi hele veien forsøker å spille sammen og jobbe for hverandre! Og det er grunnsteinen for å kunne ta videre steg i det vi forsøker å få til.
Også viktig å ta frem er at vi endelig fullfører sluttminuttene på en kamp uten baklengs, som har vært en lei trend tidligere i sesongens kamper.

Takk til motstandere i begge kamper, til våre gode hjelpere i sekretariat, og sis men ikke minst – supporterne våre!

Sees søndag kveld i Romsåshallen!

– coaches