Korona-informasjon fra Haugerud IF

Helt siden vi gjorde vedtak om å stenge ned all aktivitet i klubben fra 21. mars, har Haugerud IF fulgt med på og fulgt opp smittevernreglene fra myndighetene og fra idrettens organisasjoner. Vi er naturligvis med på koronadugnaden.

Resultatene av dugnaden har vært gode, viser smittetallene nå midt i juli. Dette har gjort at Haugerud IF er blant de mange som har åpnet opp virksomheten igjen og nå i sommer kan kjøre et stort aktivitetsprogram; «Tidenes aktivitetssommer 2020». Klikk her for mer informasjon om tilbudet vårt sommeren 2020.

Når dette skrives den 9. juli 2020, følger Haugerud IF disse retningslinjene for smittevern:

  • Vi skal så langt som mulig følge de generelle rådene på våre aktiviteter: Ingen deltakere som er smittet, er i karantene eller har tegn til luftveisproblemer. Vaske eller desinfisere hender ofte. Ikke hoste eller nyse på eller mot andre. Holde én meters avstand der hvor det er mulig.
  • Det er åpnet for «fullkontakt» mellom barn og ungdom opp til 19 år på trening og i faste treningsgrupper. Det vil si at man kan drive kamptrening og øvelser med fysiske kontakt på treninger.
  • Utøvere som er over 20 år, må fortsatt vente med treninger med fullkontakt.
  • Det er gitt dispensasjon fra en-meters-regelen for sommeraktivitetene for barn og unge, men vi fører deltakerlister med navn og mobilnumre hvis det skulle bli nødvendig å drive smittesporing i etterkant.
  • De ulike idrettene våre skal følge reglene som Idrettsforbundet og hvert enkelt særforbund har satt opp.
  • Det er egne regler og rutiner for dem som bruker Haugerudhallen; regler som er et krav fra Bymiljøetaten/Undervisningsbygg som eier/disponerer hallen.

Her er Idrettsforbundets smittevernveiledning til idretten.

Her er veilederne for de enkelte idrettsgrenene.

Og her er Folkehelseinstituttets råd til idrett, svømmehaller, treningssentre mv.