Korona – informasjon fra Haugerud IF

Her finner du informasjon fra Haugerud IF om korona-situasjonen og idrettslagets aktiviteter. Regjeringen presenterte en plan for gradvis gjenåpning av Norge på en pressekonferanse 7. mai. Denne vil vi følge opp fra Haugerud IFs side.

Mandag 12. mai åpnet helsemyndighetene og Oslo kommune for at vi igjen kan få trene i kommunale idrettshaller, inkludert Haugerudhallen. Vi i Haugerud IF startet umiddelbart med å forberede åpning av hallen, og fra 18. mai har gruppene våre igjen treninger der.

Her kan du lese om gjenåpning av Haugerudhallen.

Her forklarer Norges Idrettsforbund hvilke regler som gjelder for idretten fra 12. mai.

Her kan du laste ned hele koronaveilederen for Norges idrettsforbund (gjeldende fra 12. mai).

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Her kan du lese om regjeringens nye koronastrategi fra 7. mai og hva den betyr for oss i Haugerud IF.

Hovedstyret i klubben gjorde vedtak den 11. mars om at all aktivitet i klubben skulle innstilles fra 12. mars og til etter påske. Nå er dette forlenget, og Haugerud IF følger rådene fra helsemyndighetene og bestemmelsene som gjelder for anleggene våre, dvs. Haugerudhallen og idrettsparken med kunstgressbanen.

Klubben ønsker å komme i gang igjen med trim, trening og konkurranser så snart som bare mulig. Vi vurderer smitterådene fra myndighetene fortløpende og vil komme med informasjon når det er noe nytt.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Pr. 21. april var situasjonen slik:

• Haugerudhallen er stengt inntil videre for all aktivitet. Kommunen har byttet lås i alle ytterdører, så våre egne grupper må få nye nøkler når aktivitetene starter igjen.
  • Skolene som vi bruker, inkl. svømmehall og gymsaler, er også stengt inntil videre.
  • Kunstgressbanen er nå åpen for bruk, men på betingelse av at de som er der, følger fotballens smittevernregler. Klikk her for å se reglene. Reglene er også hengt opp rundt banen.
  • Haugerud Fotball åpner for organisert trening for klubbens lag fra 1. mai, vilkårene kan du finne her.
  • Tennisbanene kan brukes dersom man følger vanlige smittevernregler – og er medlem i Haugerud IF Tennis.
  • Jubileumsaktivitetene for å markere at klubben fyller 50 år i 2020 er også utsatt inntil videre.
  • Vi har satt alt rundt medlemskontingent og treningsavgifter på vent til vi vet mer om når vi kan starte aktivitet igjen. Det betyr at vi ikke sender ut krav og purringer.
  • De som har ubetalte regninger liggende, kan vente med å betale. De som allerede har betalt treningsavgifter for hele 2020 (hovedsakelig fotball), vil få beskjed om hva vi gjør når vi vet når aktiviteten kan komme i gang igjen. Vi avventer hva vi gjør med treningsavgifter for dem som starter ny sesong høsten 2020.
  • Haugerud IF har en trygg og kontrollert økonomi, og vi mister ikke store inntekter pga. avlyste arrangementer, rett og slett fordi vi har få slike. Men hele klubben må lage nye budsjetter når den tid kommer.

Det er et lite offer for Haugerud IF og alle oss aktive å ta idrettspause i noen uker framover når vi vet at det inngår i en dugnad der mange andre også bidrar. Forbund og klubber over hele landet er i akkurat samme vanskelige situasjon. Men viruspandemien er en trussel mot liv og helse over hele verden.

Har du spørsmål om pandemien og hvordan man skal forholde seg til den, bruk myndighetenes kilder. Vi i klubben har ikke kompetanse på det medisinske området, og et idrettslag og idrettsutøvere må ta i bruk de vanlige, gode rådene som gjelder for alle. Klikk her for å komme til Folkehelseinstituttets temasider.

Lurer du på hva idrettens ledelse sier om dette, sjekk på Idrettsforbundets sider: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/

Har du spørsmål om hva som skjer med dine egne aktiviteter i klubben eller som barnet ditt er med på, ta kontakt med lagleder eller trener.  Ingen i klubben har oversikt nok til å svare på alle slike konkrete spørsmål. Har du spørsmål til klubben, send e-post til dag.endal@gmail.com