Korona-informasjon fra Haugerud IF

Helt siden vi gjorde vedtak om å stenge ned all aktivitet i klubben fra 21. mars, har Haugerud IF fulgt med på og fulgt opp smittevernreglene fra myndighetene og fra idrettens organisasjoner. Vi er naturligvis med på koronadugnaden og oppdaterer våre regler i tråd med myndighetenes anbefalinger, nå sist etter byrådets vedtak om innstramminger fra 17. november.

Siste koronanytt: Som følge av vedtak i byrådet stopper Haugerud IF all innendørs aktivitet for ungdom fra 13 til 19 år de neste to ukene, fra og med tirsdag 17. november.  Les mer her.

Den 6. november kom byrådet i Oslo med nye regler for å demme opp for økningen i koronasmitte som vi har sett de siste dagene, ikke minst i nærområdet vårt her i Groruddalen. De nye reglene får også konsekvenser for aktiviteten i Haugerud IF.

Punktene nedenfor viser hvordan vi legger opp driften med virkning fra mandag morgen, 9. november. Byrådets nye regler gjelder fra kl. 24.00 samme dag. De nye reglene gjelder i hvert fall de neste tre ukene. Da kommer det ny informasjon.

Styret i Haugerud IF er glade for at regjeringen og byrådet i Oslo har prioritert å holde aktivitet for barn og ungdom fortsatt åpne. Så får vi andre smøre oss med litt tålmodighet til vi kan starte voksenaktivitet igjen.

• Barneidretten (opp til og med 19 år), kan fortsette som før med treninger, men man kan ikke spille kamper eller delta i turneringer/cuper.
  • Vi må fortsatt legge stor vekt på smittevern når vi nå får lov å fortsette med trening for barn og unge. Se generelle regler nedenfor.
  • Barnetrimmen kan fortsette med bruk av svømmebassenget. Foreldre forutsettes å være med barna i bassenget som før, hvis ikke svømmeinstruktør ønsker noe annet.
  • Haugerudhallen er fortsatt åpen for barne- og ungdomstreninger, men vi bruker ikke garderober og dusjer.
  • Hvis kommunen stenger velger å stenge haller eller skolelokaler, må vi innstille vår aktivitet.
  • Det skal være færrest mulig folk til stede på alle treninger. Bare utøvere og trenere/ledere skal være til stede. Ikke tilskuere på treninger.
  • Foreldre som følger barn på innendørs trening, må ha munnbind. Bare en foresatt pr. barn for å redusere antall personer. Foreldre som følger på utetrening, holder minst en meters avstand.
  • All trening for voksne (20 år og eldre) er stoppet inntil videre.
  • Åpen hall stenges inntil videre. Kommende lørdag blir det FIFA-turnering i hallen for en mindre gruppe ungdommer, uten tilskuere.
  • Temakvelden i tennisgruppa mandag avlyses.
  • Vi stopper utleie av klubbhuset til eksterne inntil videre.
  • Møter i klubben gjennomføres digitalt så langt det er praktisk mulig.

Klikk her for å lese veiledningen fra Oslo idrettskrets.

Dette er de generelle reglene som gjelder for alle våre grupper og aktiviteter:

• Personer som er syke, er i karantene eller isolasjon, er covid-smittet eller har luftveisinfeksjoner, skal ikke delta på aktiviteter i Haugerud IF. Personer som har covid-smitte i familien, kan heller ikke delta.
  • Hosting og nysing må skje i armkroken eller i tørkepapir/papirlommetørklær.
  • Hold avstand på minst én meter før trening, i pauser, etter trening og på vei til og fra aktiviteter. For ungdom opp til 19 år gjelder ikke denne regelen mens man trener.
  • Ingen deling/bytting av drikkeflasker, mat eller frukt, treningstøy eller av treningsutstyr (badmintonracketer, innebandykøller osv) mellom spillerne.
  • Unngå håndhilsing, klemming eller annen fysisk kontakt.
  • Treningsgrupper skal være på max 20 utøvere (pluss trenere). Er man flere, må man dele opp i flere grupper. Disse gruppene skal holdes adskilt på trening og ikke blande seg med hverandre.
  • Når grupper skal ut av bane/hall etter trening og nye skal inn, skal ikke gruppene blandes med hverandre.
  • Alle deltakere sprayer hender (med antibac) eller vasker hender før og etter trening.
  • Det skal føres oppmøtelister på alle treninger og kamper, inkl. foreldre og andre som er til stede. Listene skal oppbevares og inneholde mobilnumre som gjør det mulig å drive smittesporing om det trengs. Registrering i Spond er en god løsning.

Her er Idrettsforbundets smittevernveiledning til idretten.

Her er veilederne for de enkelte idrettsgrenene.

Og her er Folkehelseinstituttets råd til idrett, svømmehaller, treningssentre mv.