Korona – informasjon fra Haugerud IF

Her vil du finne informasjon fra Haugerud IF om korona-situasjonen og idrettslagets aktiviteter. Siste nytt 11. mars: Alle idrettaktiviteter i HIF-regi avlyses fra 12. mars til og med mandag 13. april, dvs siste dag i påskeferien. Ny melding kommer etter hvert.

Hovedstyret i klubben har vurdert situasjonen med rask spredning av koronaviruset i Oslo. Vi har også mottatt klare henstillinger både fra Oslo kommune og Oslo idrettskrets om å innstille all organisert idrettsaktivitet inntil videre. Styrets konklusjon var klar:

Alle idrettaktiviteter i HIF-regi avlyses fra torsdag 12. mars til og med mandag 13. april, dvs. siste dag i påskeferien.

Hva som skal skje etter dette, vil det komme nærmere beskjed om. I første omgang vil klubben nå vurdere alle planer og forpliktelser vi har og hva vi skal gjøre med disse.

Verden, Norge og Oslo står i en ekstraordinær situasjon. Epidemien har spredd seg raskt det siste døgnet, ikke minst her i Oslo. Nå er den ute av kontroll. Nå er det ikke bare snakk om kjente smittebærere, som det tross alt går an å håndtere, isolere og behandle. Nå er det smittebærere blant oss som ingen vet om. Da er eneste løsning at vi noen dager framover er minst mulig sammen med andre og ute i det offentlige rom.

Det er et lite offer for Haugerud IF og alle oss aktive å ta idrettspause i fire uker framover når vi vet at det inngår i en dugnad der mange andre bidrar. Forbund og klubber over hele landet trekker samme konklusjon nå i kveld. De som ikke gjør det nå, vil måtte gjøre det i løpet av en dag eller to. Så kan vi glede oss til at vi kjører gang igjen når situasjonen er bedre.

Har du spørsmål om epidemien og hvordan man skal forholde seg til den, bruk myndighetenes kilder. Vi i klubben har ikke kompetanse på det medisinske området, og et idrettslag og idrettsutøvere må ta i bruk de vanlige, gode rådene som gjelder for alle. Klikk her for å komme til Folkehelseinstituttets temasider.

Lurer du på hva idrettens ledelse sier om dette, sjekk på Idrettsforbundets sider: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/

Har du spørsmål om hva som skjer med dine egne aktiviteter i klubben eller som barnet ditt er med på, ta kontakt med lagleder eller trener.  Ingen i klubben har oversikt nok til å svare på alle slike konkrete spørsmål. Har du spørsmål til klubben, send e-post til dag.endal@gmail.com