Årsberetning 2011

Les årsberetningen her.

Styret i håndballgruppa har i denne perioden bestått av:

 

Leder : Jørn Malsten

Nestleder /Sekretær : Bjørn Lyche

Styremedlem : Anne Ekberg

Styremedlem : Mathias Kebede

Styremedlem : Bente Leirvik

Valgkomite : Mona Johansen og Siw Anett Nesvold

Materialforvalter : Bente Leirvik

Dommerkontakt : Eva Bakke, Matthias Kebede 

Webansvarlig : Hilde Sva

Kasserer : Terje Hasle

Medlemsnett / fakturering : Eva Bakke

 

Håndballgruppa har hatt følgende lag/trenere i sesongen 2011 /2012

 Lag: Trenere:

 Håndballskolen Anne Ekberg

 Jenter 9 Silje Leirvik, Thao Ho

 Gutter 9 Arben Fetishi

 Jenter 10 Frida Charlotte Ulriksen, Emilie Lund Karlsen , Emilie Torbjørnsen

Jenter 13 1 Lasse Bjørdahl, Sigurd Stensbråten

Jenter 13 2 Albiona Alsani, Norwarid Ahmadjan

Damer A Morten Hansen, Jørgen Johansen

Damer B Lisbeth Kirkelund

Damer C Morten Hansen, Jørgen Johansen

 

Håndballgruppa har hatt følgende oppmenn i sesongen 2011/2012

 

Lag: Oppmenn:

Håndballskolen
Gutter 9 Bente Leirvik
Jenter 9 Bjørn Lyche
Jenter 10 Gunnar Risnes, Harald Blom
Jenter 13 1 Jørn Malsten, Fesshaye Berhane
Jenter 13 2
Damer A Eva Bakke
Damer B Hege Ramnæs, Trine Steen
Damer C Veronica Bråten, Eva Bakke

 

Representasjoner:

 

Dommergruppa 2011

 

Dommerkontakt i 2011 har vært Eva Bakke og Mathias Kebede

 

De som har dømt for Haugerud i 2011

 

Jannicke Kirkelund

Marie Gjenstø

Trond Jensen

Jan Erling Svendsen

Nada Abedali (barnekampveileder)

Frida Hylland Ulriksen (barnekampveileder)

 

Jannicke Kirkelund dømmer i 2. divisjon og er rangert som nr. 3 i sin gruppe. Det er veldig bra. I tillegg brukes hun som dommer i cuper som Peter Wessel Cup. Hun er også satt opp som observatør.

 

 

 

Juniorgruppa

 

Juniorgruppa har i bestått av 6 lag:

 

J9, G9, J10, J13-1, J13-2 og Håndballskolen

 

Håndballskolen

 

Håndballskolen består av 26 registrerte og betalende spillere som går i 1. og 2. klasse, de er da født i 2004 og 2005. Av disse er det 7 gutter og resten jenter.

 

På enkelte treninger har det vært oppt til 30 barn, barn kommer jo også innom for å prøve seg. Det er da rimelig livlig i leieren.

 

Treningen er en gang i uken, hver tirsdag fra 16-17, med fri i skoleferier. Treningene består av mye lek, og lek med ball. Vi har fokus på å lære de grunnleggende reglene i håndball.

 

Gruppen med barn har blitt stor, og det er vi glad for. Men utfordringene var store med å få alle til å gjøre som de fikk beskjed om, og å oppføre seg bra. Det var derfor nødvendig å legge om trening etter nyttår. Vi deler nå inn barna i mindre grupper, der hver gruppe har samme farge på overtrekksvesten.Vi var nødt til å merke gruppene, for hvis ikke så forsvant barna bare til de aktivitetene og gruppene de ville selv.

 

Så har vi sirkeltrening i hele hallen. På den ene halvdelen har vi liten bane på tvers med småmålene der vi spiller kamp, og trener på ren håndball rettet aktivitet. Når det blåses i fløyta sirkulerer vi og går til neste aktivitet. Stasjonene er tau med husking, ringer, ballansere på bom, klatre i ribbevegg, hoppe fra bukk ned på tjukkas og div.ball øvelser.Vi avslutter gjerne med stafett, med ball og heiarop.

 

Vi bestemte også at foreldre, søsken og de som leverer/henter barne venter på tribunen. Disse tiltakene våre har fungert fint, og vi har fått mer ro i gruppen. Vi ser stor utvikling hos barna og de ser ut til å kose seg på trening på håndballskolen. Noe også antall barn forteller oss noe om.

 

Utover våren vil vi lage to håndballbaner og spille mot hverandre med fire/fem lag. Laget som ikke er på bane vil da ha balløvelser, lære håndballregler og øve på heiarop.

 

Håndballskolen spilte Clean it cup i Oppsal arena allerede på høstsesongen. Det var en cup som var beregnet på de spillerene som hadde spilt på håndballskolen året før. Sånn ble det derimot ikke. Det var flere barn og foreldre som reagerte negativt på dette og synes det var urettferdig. Også nye spillere ble med. Dette gikk så fint, alle hadde det gøy og koste seg. Barna viste stor forståelse for håndballspill og var flinke.

 

Vi vant alle kampene bortsett fra en. Det var et rent guttelag i en aldersklasse høyere enn våre 2004 jenter.(tapte da bare med tre mål)

 

Vi har meldt på tre lag på VÅRCUP i Furuset forum helgen 4-6 mai.(j6,j7 og g7) Vi gleder oss til det. Dette vil være håndballskolen sin avslutning før sommeren.

 

I år har vi hatt med 4 flotte hjelpetrenere fra j 13 og tre foreldre ( en sitter i håndballstyret.) Det har vært en fin gjeng med ansvarlige. Og det har også vært nødvendig med såpass mange små barn å passe på og aktivisere.

 

HILSEN Yara, Julie, Besa, Mouna, Gerd Marit, Kesen og Anne

 

Gutter 9

 

For første gang på mange år (?) har Haugerud Håndball eget guttelag i klubben.

 

Det var ikke mange nok spillere i starten så vi har ikke meldt gutta på i serien i år (2011/2012). I starten trente gutta sammen med J09 men etter hvert var de så heldige å få egen trener: Arben Fetishi De deler nå halve banen med J09 noe som fungerer veldig bra med skilleveggen nede 🙂 Det har kommet flere gutter til laget ila sesongen så vi har nå nok gutter til å kunne melde på laget til Cup.

 

Første Cup gutta skal delta på blir VÅR cup i regi av Furuset Håndball. Så vi er spent på å se hvordan gutta klarer seg spillemessig ute. Guttene kommer fra forskjellige skoler og ser ut til å fungere meget bra på banen sammen.

 

Vi har 2-3 gutter f.2001 som vi må søke aldersdisp for på evt cup’er guttene skal delta på. Noe usikker om det er mange nok gutter til å satse på seriespill neste år.

 

Hilsen selvoppnevnt oppmann, Bente Leirvik

 

Jenter 9

 

Forrige sesongs håndballskole (flest 4.klassinger, samt noen 3.klassinger) dannet J9, og har kost seg med trening på torsdager og full runde med seriekamper. Det har fra starten av vært en del usikkerhet og skifter mht trenere, men dette har nå blitt bra med Silje og Thao som trenerduo. Det er veldig varierende oppmøte både på treninger og til kamper, men det er vanligvis ca 10 jenter på trening og ofte ikke fullt lag engang til kamper. Vi har disp for å spille med gutt på laget, og gjør det i de fleste kamper (så får også guttene litt kamperfaringer selv om de ikke spiller serie). I tillegg tar vi ofte med jenter fra håndballskolen for å ha fullt lag og helst et par innbyttere på kamper.

 

Jentene har utviklet seg veldig positivt gjennom året. Sesongens første kamper ga lite hyggelige resultater, men de spiller nå jevnt med de fleste lagene de møterJ

 

Bjørn

 

Jenter 10

 

Sesongen 2011 vant vi 4 av 7 av kamper, og laget blir bedre og bedre. Vi har to trenere i dag Emilie Lund Karlsen og Emilie Thorbjørnsen som gjør en flott jobb. Laget trener 2 ganger i uken som også gir effekt på spilleforståelse og kondisjon. Vi ønsker å rekruttere flere jenter. Pr. i dag er vi 14 jenter. I løpet av mars ønsker vi å gå ut og spise pizza som en hyggelig sosialt opplegg. Til sommeren gleder vi oss en håndball cup i Fredrikstad eller et annet sted.

 

Gunnar

 

Jenter 11

 

Jenter 11 måtte dessverre trekkes fra serien pga for få spillere

 

J11 har dispensasjon til å spille sammen med J10.

 

Årsberetning for J 13 1 og J 13 2

 

Foregående sesong (10/11) talte stallen 23-26 spillere. Trenere og lagleder hadde en stri turn med oppfølging av hvem som var kampberettiget, hvem har stått over, og hvem skal spille. Videre så føltes det ugunstig at et helt lag skulle stå over en hel kamp.

 

På tross av dette så viste samtlige jenter moral og vi endte til slutt på en flott fjerde plass i vår avdeling. Dette er lagets beste plassering. De har hele veien gjort steg i positiv retning.

 

Fredrikstad cup var mer en sosial opptur enn en sportslig opptur. Men det er historie.

 

På slutten av sesongen ble det avklart at laget, av så vel sportslige som sosiale hensyn, var nødt for å deles. Delingen ble tatt opp med foreldre og klubben, og ble reelt utført etter sesongen (11/12) i praksis var startet. Styret la ned en iherdig innsats for å få inn noen på trenersiden, og lykkes helt på oppløpssiden. Albiona og Norwareed fra J 16 ble løsningen og nye trenere for J 13 – 2.

 

Etter dette ble J 13 – 1 og 2 en realitet.

 

Underveis har det vært noen justeringer på lagene og spillere har byttet litt lag. Per dags dato så teller J 13 – 1 ni (ti) spillere. J 13 – 2 har nok dermed en litt bredere stall. Per nå er de nok 14-15 stk.

 

Sportslig har Lasse og Sigurd fulgt J 13 – 1.

 

Motstanden vi har møtt i årets sesong er av langt tøffere kaliber enn i fjor. J 13 – 2 har plassen i den gruppen som vi hadde tilhold i fjorårssesongen. J 13 – 1 har spill i trippel serie. Og jentenes utvikling har vært formidabel. Første runde ble det utelukkende tap foruten en seier. Sifrene var vel så vidt vi husker syv baklengsmål i snitt. I andre runde så ble det to seire og vi taper med i snitt tre mål. Siste runde er i gang, og allerede har vi sett tendenser til ennå videre utvikling.

 

Så dette er en mellomsesong hvor vi ser jentene utvikler tekniske, taktiske og moralske ferdigheter voldsomt. Vi har mang en gang denne sesongen stått med tårer i øynene av hvilke steg disse jentene har tatt. Så de er rett og slett i ferd med å ta ett nytt nivå.

 

Så vil vi melde at dette er den siste sesongen Lasse og Sigurd er med. Fra og med neste sesong må nye krefter til. Og jentene fortjener at noen med lyst og kunnskap melder seg for å ta disse jentene ett steg videre. De har virkelig fortjent å få inn noen som ivrer å øse ut kunnskap. En fra damelaget kunne for eksempel både vært ett forbilde og mentor for disse jentene.

 

For er det EN ting vi LOVER!!!! Med J 13 – 1 får du en utrolig gjeng med masse humor, humør og liv. Bordet er dekket, og har du en trener i deg, er dette laget å ta over!!!

 

Med masse gleder foran oss i det som er igjen av sesongen, og med masse vemod, ønsker vi gjengen lykke til videre, og masse ”vaffelkamper” i Haugerudhallen forventes! Tusen takk jenter, for alt Dere også har gitt oss….

 

Lasse og Sigurd.

 

 

 

Jenter 16

 

Måtte dessverre trekkes fra serien pga for få spillere.

 

Deltakelse i cuper/turneringer

 

De yngre lagene deltok på Clean it Cup høsten 2011

 

Juniorgruppa var på Fredrikstad Cup.

 

Damen A og Damer C var med på Smaalenecup i august.

 

Seniorgruppa:

 

Vi har i inneværende sesong 3 damelag

 

Damer A

Da sesongen 2010/2011 var over ble det innkalt til spillemøte for evaluering av inneværende sesong..Både trener og spillegruppen var enige om at det hadde hadde gått

bra stort sett hele sesongen,,men at det var på plass med noen forandringer..Vi ble enige om at en helt klar måsetting for sesongen var opprykk til 3.div

Trener Morten Hansen var helt klar på dette var et fellesmål som hele spillegruppe skulle jobbe mot,,Vi har iår som ifjor hatt 2 stk treninger i hall sammen med 6,div

Sammen har vi vært 16-20 spillere som har trent sammen.Etterhvert har også en ny trener kommet til (Jørgen) som har ansvaret for keeper treningene og 6.div,,

Nå har vi kommet til 14.feb og målsettningen lever i høyeste grad,både 4,div og 6,div leder sine avd og det er stor iver blandt jentene om å holde denne

plasseringen helt inn til sesongslutt,Og det skal vi klare

 

Vil til slutt takke vår oppmann Eva som holder orden på alt fra spilleoverganger ,vakter treningsavgifter osv

 

Morten

 

Damer B

 

Sesongen 2010/2011 avsluttet vi på toppen av tabellen i 5. divisjon, noe vi er svært fornøyde med. Før sesongen 2011/2012 ble det diskutert om det skulle være to eller tre damelag og hvilken divisjon de ulike lagene skulle spille i. Veldig bra for oss at det fortsatt ble tre lag og at vi kunne fortsette med samme mannskap én sesong til i 5. divisjon. Målsetning opprykk!

 

Etter krisestemning før sesongstart – få spillere, ingen trener og dårlig treningstid har vi med blandingen av rutinerte (les ”litt eldre…”) og unge spillere gjort det meget bra i så langt. Ved årsskiftet lå vi på 2. plass og vi satser tungt på opprykk. Totalt er vi 9 spillere med Lisbeth Kirkelund som spillende trener og et par-tre reserver blant gamle travere hvis noen av de faste skulle melde frafall (noe vi har benyttet ved flere anledninger). Hege Ramnæs og Trine Sten Larsen har delt på oppmannsjobben denne sesongen.

 

Grunnet dårlig treningstid har det vært lite trening, men rutinen holder oss forhåpentligvis gående ut sesongen. Vi har etter hvert også fått lov til å trene sammen med A- og C-laget så i hvert fall de som har tid og mulighet kan få rørt litt på kroppen. Spillet vårt har variert voldsomt i årets sesong – fra glitrende til tragisk – og vi må kanskje innse at manglende trening (og mangel av en ansvarlig på benken under kamper) kanskje kan ha noe med saken å gjøre…

 

Målet for siste halvdel av sesongen er seier i alle kamper, minst én sosial ”happening” og opprykk!

 

Hilsen Hege og Trine

 

 

 

Damer C

 

Damer C har for inneværende sesong vært ca. 10 spillere. Laget fikk mange nye spillere fra Bøler da de ikke meldte på damelag for denne sesongen. To av jentene fra J15 spiller nå på Damer C. Albiona som er keeper har også spilt for Damer A. Veronica Bråthen har fungert som lagleder på kamper etter at hun i høst ble lagtidsskadet. Damer C har trent sammen med Damer A to ganger pr. uke. Det har vært mellom 16 og 20 på hver trening. Sesongen startet med at Morten hadde treneransvaret alene. Etter hvert kom Jørgen til og fikk ansvaret for Damer C og keepertreningen.

 

Sportslig har dette vært en meget god sesong for Damer C. Vi leder vår avdeling i 6. divisjon når det gjenstår 6 kamper. Har bare ett tap så langt. Målet er å rykke opp. Det er helt klart innen rekkevidde.

 

Eva

 

Administrativt:

 

Det har vært avholdt 10 styremøter i løpet av sesongen

 

For inneværende sesong fikk klubben tildelt treningstid i Haugerudhallen tirsdager og torsdager, samt noe på Tveita.

 

Vaktordningen i Haugerudhallen på ukedagene har fungert bra. Det har vært noen få som ikke har stilt på vaktene sine. I helgene har det gått veldig bra. Oppmennene har gjort en god innsats.

 

I desember ble det arrangert juleavslutning med bra fremmøte.

 

Vedlegg viser oversikt over regnskapet.

 

Haugerud IF – Håndballgruppe:

 

Styret