Basketgutta med første seier: 61 – 39

Endelig lyktes de. Basketgutta fra Haugerud har tatt sin første seier. I kampen mot Skjetten U på søndag sto det 61-39 i favør av våre gutter da sluttsignalet gikk. Etter så mange treningstimer smaker det godt med en seier!

–  Vi hadde håp om en seier mot Skjetten U siden de lå under oss på tabellen. Men jeg må innrømme at jeg var litt nervøs da kampen satte i gang, forteller lagleder Gunn Tek-Karlsrud. – Rett før kampen fikk vi melding fra et par av spillerne om sykdom. Det var blant dem som pleier å skåre mest for oss, og begge var 04-ere. Laget vi stilte med ble dermed i hovedsak 05-spillere, kun to 04-ere. Men, nei da – gutta stod på og leverte! Vi hadde en del feil i starten, men dette ble bedre i siste halvdel av kampen.

Tøft å være debutant

Haugeruds basketgutter visste de kom til å få en tøff utfordring da de skulle i gang med seriekamper i G16-klassen. Å stille med nytt lag i denne alderen er ikke bare-bare. Da må du regne med å møte hard motstand fra lag som kanskje har spilt sammen både fire og fem år.

Det tar tid å spille sammen et basketlag. Og det er ikke nok å trene og trene. Man må også prøve seg noen ganger «i det virkelige livet», dvs. i seriekamper med alle regler, dommere, sekretariat på plass og et innbitt motstanderlag på motsatt banehalvdel.

Betaling for innsatsen

Derfor er det desto finere når man først lykkes. I kampen mot fikk Haugerudgutta betalt for all innsatsen. 61 poeng mot motstandernes 39 betyr en ganske klar seier.

Våre basketgutter fikk en skikkelig prøve allerede i første kampen; tidlig en lørdags morgen i Fredrikstad mot et lag som var godt samspilt. Men HIF-laget presterte langt bedre enn vi kunne vente. Det ble tap, men bare 38-22. De neste kampene ble tøffere og med langt større tap.

Små justeringer hjelper

Men det er mye å lære av å tape, og bare små justeringer kan bety en stor forskjell. F.eks. litt mer presisjon i avslutningene og raskere tilbake i forsvar. Det kan gi mange poeng i forskjell, og slikt går det an å øve på. Belønningen kom søndag med G16-lagets første seier.

Vår lagleder Gunn snakket med Skjetten sin lagleder og et par foreldre etter kampen og fikk høre at de også var superfornøyde! – De følte nesten at de hadde vunnet, de også, for denne gangen tapte de med bare 22 poeng! De følte at de endelig møtte noen som var på tilnærmet samme nivå som dem. Jeg spurte om de også var nystartet og ja – det var de. De hadde trent sammen i bare 2 år! Da ble jeg skikkelig stolt. Tenk våre 05-ere startet i januar i år! 04-erne begynte så smått før jul i fjor, sier Gunn Tek-Karlsrud som har støttet det nye basketlaget helt fra første øyeblikk.