Basketgutta på Haugerud er i gang

Vi har fått et nytt og fint tilskudd til Haugerudidretten: Et basketlag for gutter i ungdomsskolealder. De startet å trene i fjor høst, og 29. januar spilte de sin første kamp. Treningskamp mot Oppsal. Et hyggelig vertskap, men tøff motstand på banen. Mye moro, mye å lære, akkurat slik en treningskamp skal være.

Det nyeste tilskuddet til Haugerudidretten er et basketball-lag for gutter på ungdomsskolen. Lørdag 29. januar spilte de sin første kamp, en treningskamp mot Oppsal. En veldig morsom opplevelse, selv om tallene på resultattavla ikke var så morsomme. Men det var helt underordnet. Målet var å få prøve seg i en skikkelig kamp, på bane med rett størrelse, skikkelige dommere og med alle reglene på plass. Alt dette gjorde kampen til en viktig erfaring for gutta våre. Vi fikk øvd på plassering på banen, dekking av motstandere, hva som er lov og ikke lov, rutiner ved stopp og start i spillet og så videre.

Vi takker Oppsal basket som var villige til å ta en treningskamp mot våre gutter. Et veldig hyggelig vertskap, som hadde ordnet alt på beste måte i Oppsal Arena., inkludert sekretariat og tre unge dommere. Det var nyttig å få oppleve hvilket nivå som vi også må opp på for å være klare til å melde på lag i serien til høsten. Vi har mye å lære, men så er vi da også et helt nytt lag.

Oppstarten av basketlaget i Haugerud IF er en skikkelig solskinnshistorie, slik man håper skal skje for et idrettslag. Det startet med Emre, elev ved ungdomsskolen, som hadde lyst til å få i gang basket på Haugerud. Han hadde spilt for Oppsal før og hadde nå en liten gjeng venner som ville starte noe. Mor til Emre, Gunn Tek-Karlsrud, tok kontakt med ungdomsskolen og Haugerud IF. Vi konkluderte med at hvis gutta vil, må vi sørge for at de får hjelp.

Vi fikk bruke noe av ungdomsskolens tid i Haugerudhallen til trening etter skoletid, og vi har også funnet noen ledige timer i hallen på lørdager og søndager. Jonas Cabusao meldte seg raskt som trener. Han hadde også spilt aktivt i Oppsal tidligere. Etter litt fram og tilbake har vi nå tre fine ungdommer som trenere, Jonas, Ahmed og Emilio. Gunn har tatt rollen som lagleder og gjør alt det administrative. Viktig med en slik støttespiller som både kan og vil!

Dette lover bra. Spillerne er ivrige, de vil gjerne trene sju dager i uka. Etter treningskampen ser vi også tydeligere hva som vi må trene på. Bevegelse, samspill, plassering på banen, oppdekking, returløp. I grunnen alt, siden vi er et nytt lag. Men grunnlaget er godt. Mange av gutta er gode med ballen; nå skal vi også få samspillet til å sitte. Og så må vi drille spilleregler. Når dette begynner å komme på plass, har Haugerud IF et fint basketlag, for det er en flott guttegjeng som respekterer trenerne, er treningsvillige og trives med å spille basket.

Vi sikter mot påmelding av lag i seriespillet som starter til høsten!