Bydelsprisen 2018 til HIF-leder Dag Endal

Det var mange som fikk seg en overraskelse da leder og nestleder i Alna bydelsutvalg brøt inn i Haugerud IFs årsfest for å dele ut Bydelsprisen 2018. Aller mest overrasket var han som skulle motta prisen, lederen for klubben, Dag Endal.

Haugerud IF var samlet på Sandbakken Sportsstue til årsfest og kickoff for prosjektet «Foregangsklubb» da Bydel Alna grep inn i programmet med et ekstra innslag. Leder og nestleder for Alna BU, Knut Røli og Monique Nyberget Hiller, entret lokalet og ba om å få overrekke Bydelsprisen 2018. De sa hyggelig ord om klubben og hvilken betydning den har for lokalsamfunnet og oppvekstmiljøet på Haugerud og Trosterud.

Bydelsprisen deles ut til foreninger, grupper eller enkeltpersoner som har gjort en spesiell innsats i nærmiljøet sitt. Etter hvert ble det klart at prisen for 2018 skulle gå til en enkeltperson, nemlig leder for Haugerud IF, Dag Endal. – Jeg er overrumplet og helt satt ut. Her har jeg mistet kontrollen over programmet for kvelden, sa prisvinneren og lag til et stort takk til Bydel Alna for prisen og for den støtten som bydelen er for klubben.

Røli og Nyberget Hiller la vekt på den innsatsen som Dag har gjort for frivilligheten på Haugerud/Trosterud, både innenfor idrett, barn og unges oppvekstmiljø og lokalsamfunnsutvikling. Han er styremedlem og aktiv bidragsyter i Områdeløftet, og han hare vært en av pådriverne for nye skoler og idrettsanlegg på Haugerud.

– Det viktigste med denne prisen er at arbeidet som Haugerud IF gjør blir sett og verdsatt. Særlig er det fint at det er en pris fra Bydel Alna, som er en av klubbens aller viktigste samarbeidspartnere. Sammen utretter vi gode ting for nærmiljøet!

– Dette er en pris jeg deler med mange, sier Dag Endal når han har fått summet seg. – Vi er et utrolig godt team i klubben, med mange dyktige og veldig dedikerte folk på mange poster. Jeg er heldig som får være kaptein på et slikt lag. Ofte er det kapteinen som får æren av å motta pokalen. Men det er alltid laget som vinner.

– Jeg skulle gjerne ha klipt opp diplomet og gitt hver av dere en bit av utmerkelsen, sa HIF-lederen til gjengen av nøkkelpersoner som var samlet på Sandbakken til kickoff. Sammen med diplomet fikk Dag en stor blomst og 10.000 kroner. – Vi må finne et konkret og spesielt godt formål for disse pengene.

Bydelsprisen gir kraftig påfyll av adrenalin, sier Dag. – Og det passer bra. Vi skal nå i gang som «foregangsklubb» i Oslo idrettskrets. Haugerud skal bli enda bedre på å utvikle nye tilbud, nå ut til nye målgrupper og engasjere flere i idrett og trim.