Comeback-queens!

Helt plutselig befant vi oss denne lørdagen i sesongens første kamp, når vi møtte GIF2 i Oslo- og Akershus Regionscup runde 1 hjemme i Haugerudhallen.

HIF – GIF II  3-2
(1-1, 1-0, 1-1)

Med coach på plass opptil flere dager før kampen, ble fokuset først og fremst å prøve oss frem litt taktisk – for å bli litt kjent med både hverandre og hva vi skal jobbe med fremover.

Vi har mange frafall til kampen, men skramler sammen en samling spillere inneholdende både debutanter, comebacks og ruttiser. Fokuset er først og fremst å forsøke litt forskjellige varianter i forsvarsspillet, og damene får kasta ulike varianter over seg både før kampen og mellom periodene.
Noe fungerte veldig bra, noe tjah, og noe funka strengt tatt ikke i det hele tatt – hvilket vel er å forvente når man er i (re-)startgropa  ;0)

Laget for anledningen:
Nina Brodal – med hjelm
Hanne I. Berg og Carina Alice Bredesen – backer
Linn W. Damrud og Jeanett Reinshol – sentere
Kristine Holsvik, Helen S. Ormberg og Cecilie Husebø-Isaksen – forwards

Vi får en i trynet et stykke ut i første periode, men Cecilie vil vise seg frem i comebacket og utligner midtveis i perioden – spilt frem av Kristine. Relativt tidlig i andre periode er det samme duo som igjen er frempå, slik at vi tar en 2-1 ledelse.
I tur og orden drar vi på oss to 2’minuttere, slik at vi også kan få øvd litt på undertallsspill.
Undertallsspillene synes jeg vi rir av på en veldig fin måte, damene gjør jobben!
Noen minutter ut i 3p får vi selv prøve overtallet, som desverre er på andre enden av skalaen i forhold til undertallet. Der har vi forbedringspotensiale :0)
Dette blir etterhvert spill 4 mot 4, før vi får en periode i undertall – som også denne gangen ender med null baklengs.
Halvveis ut i perioden utligner bortelaget til 2-2, i en periode vi baserer forsvarsspillet på kaosteorien – med mindre hell. En timeout gir oss noe mer ro og struktur, og fire minutter før slutt blir Linn matchvinner – fremspilt av Cecilie.

Heder og ære til damene, som legger ned masse innsats og vilje – og tar taktiske prøver og forsøk på strak arm.
Nå får vi jobbe videre med å få struktur på sakarna, og glede oss til masse utfordringer nå som serien nærmer seg.

Takk til både GIF og dommerne for kampen, og ikke minst til Magnus som styrte lyd og lysshow foran 25-ish glade tilskuere.