Damene holdt følge i to perioder

Etter et par flyttinger, skulle kampen mot Sveiva 2 omsider spilles i Haugerudhallen onsdag 6.november. Sesongen har starta med masse omberamminger og styr, slik at det faktisk kun er andre seriekamp som stod for tur.

Haugerud – Sveiva II  1 – 7
(1-0, 0-1, 0-6)

Et par omskiftninger ble det etter forrige kamp, og vi starter kampen med følgende lag:

Nina Brodal og Hege Gundersen – keepere
Hanne I. Berg, Marianne Aasvang, Elin Haug og Kristine Bergli-Wold – backer
Helen Ormberg, Guro Rognsvåg, Linn Damrud, Rebecca Hansen, Eli Skogsrud, Cecilie Husebø-Isaksen og Jeanett Reinshol – forwards

Nok en gang går vi inn i kampen som underdogs, mot et antatt spillende lag med mye ungdom.
Planen fra forrige kamp beholdes, men vi ønsker selvsagt å forbedre gjennomføringen av planen.

Vi ligger stort sett med god struktur i forsvarsspillet i første periode, og selv om Sveiva II har mye ballinnehav – så hindrer vi å gi dem mange gode sjanser. Samtidig får vi endel gode overganger, men har ikke helt kvaliteten til å utnytte dem godt nok. Vi tar uansett ledelsen 1-0, når Helen Ormberg vender og setter ballen i mål fra litt ut i slottet til Sveiva.

Andre periode er stort sett mer av det samme, mye ballinnehav til Sveiva – men vi slipper dem ikke til spesielt mange gode sjanser. En av sjansene utnytter de derimot, slik at vi har 1-1 på tavla etter to perioder.

Et par minutter ut i tredje periode kommer derimot noen minutter med fullstendig blackout, og Sveiva får enkelt punktert kampen med 1-6 på tavla halvveis ut i perioden.
Vi tar oss noe sammen og kommer ihvertfall opp på et litt mer akseptabelt nivå siste halvdel av perioden – men Sveiva tar en fullt fortjent 1-7 seier.

Dette ligner litt mer på forrige kamp enn det jeg liker, nemlig at motstanderne våre blir servert målsjanser og mål på et sølvfat i tredje periode. Samtidig må vi vel bare innse at det vel er sånn at kvalitetsforskjeller (og treningsgrunnlag) blir mer tydelig etterhvert som man blir mer slitne i hode og bein.

Det positive er arbeidsinnsatsen og lagspillet vi viser de to første periodene, at vi generelt gjør det bra i undertallene, at Helen får satt en fin goll, og at Linn går foran med en veldig god kamp!

Linn_stort
Her ser vi Linn i aksjon (fra en tidligere kamp)

Konklusjonen er ellers likt som forrige seriekamp:
Alt i alt en god gjennomkjøring med masse lærdom, men samtidig viser det at vi har lang vei opp dersom vi skal gi de beste laga i divisjonen kamp om poenga. Vi må trene mer og bedre!

Våre poengplukkere

1-0  Helen S. Ormberg (Cecilie Husebø-Isaksen)

Takk til alle både på og rundt banen!

De neste kampene kommer nå fort og tett, med tre kaper på en uke!
Først ut er bortekampen mot Sagene 2, som spilles 17.november kl. 10:00 i Bjølsenhallen.
Håper vi sees der!