En oppdatering fra damelaget

Den siste uka har damene spilt to kamper, først seriekamp borte mot Sagene 2 forrige helg, før vi i midtuka tok imot BMIL hjemme i Haugerudhallen til cupdyst i Oslo og Akershus Regionscup.

Sagene II – Haugerud  9-2
(3-1, 3-0, 3-1)

Etter å ha møtt opp grytidlig på Bjølsen, ble vi møtt av en mørklagt bane.
Vi varmet opp (og varmet opp, og v…) i mørket, i påvente av en slik magisk nøkkel som skulle sørge for lys – og i siste lita før det måtte avlyses løste problemet seg.

Desverre var det relativt halvmørkt gjennom hele kampen også, da tenker jeg ikke på i hverken lux eller lumen – men vår prestasjon i de 60 minuttene etter at kampen ble blåst igang.
En merkelig kamp, hvor begge lagene har to ujevne rekker, noe også kampen bærer preg av.
Foran målene er der derimot vesentlig kvalitetsforskjell, og vi slipper jevnt inn for enkle mål kampen igjennom – samtidig som vi ikke får våre angrep til å gi tellende resultater.

Damene jobber i hovedsak bra, men vi er ikke gode nok som lag og gjør for mye feil som enkeltspillere til å komme ut av kampen med et godt resultat.

Haugerud – BMIL  2-7
(0-2, 2-3, 0-2)

I midtuka skulle vi så reise kjærringa i cupkamp, når vi tok imot BMIL i Haugerudhallen.
De har hatt en litt tøff sesongstart, der de ligger jevnt med Grei bak de fire lagene som har skilt seg ut i eliteserien for kvinner. Uansett så vi frem mot en god utfordring mot et bedre lag.
Vi må bruke et par spillere i uvante posisjoner for å få det til å gå rundt, og alle disse spillerne gjør det godt i sine nye roller (moro!).

Vi ser med en gang at vi er mye mer med i denne kampen, kontra helgas kamp.
I forsvarsarbeidet ligger vi mye bedre, og angrepsspillet vårt er langt skarpere.
Dette skyldes ikke minst at damene jobber knallhardt sammen som et lag i denne kampen.
På tross av noen kjempesjanser går vi til pause med 0-2 på tavla etter første periode, men er likevel fornøyd med mye av det som ble gjort på banen.
BMIL har mye ball, men vi viser en reell trussel i angrepsspillet – noe som er godt å se.

Så kommer en forfærdelig periode i starten av 2.p hvor vi er helt på hæla, og slipper inn 3 mål på 4 minutter til 0-5 på tavla. Det som da er positivt er at damene tar skikkelig tak, og jobber seg inn til 2-5 før det pipes til andre pause.

Tredje periode er ikke ulik første periode. BMIL har mye ball, men stort sett holder vi dem til avslutninger fra ufarlig hold – og kommer selv på noen farlige visitter foran mål innimellom.

Alt i alt en opptur fra forrige kamp, selv om vi taper kampen mot en bedre motstander.