Før kampen mot Vålerengens Idrettsforening

Helga kom og helga gikk, med nye 3 poeng for Haugerud mot Lillestrøm. Hva nå? Frykt ikke, redningen er nær! Denne lørdagen kl. 13:00 er det nemlig allerede ny kamp i Haugerudhallen, denne gangen mot laget som innehar fjerdeplassen på tabellen - VIF. Nedenfor følger noen mer eller mindre treffende ord før kampen.

Seier er morro
Kara feirer en av mange kasser mot Lillestrøm

Herrene fra Vålerengen har gjort en god sesong sålangt, og er den eneste klubben som har klart å henge seg med de tre medaljefavorittene i divisjonen. Med fem seire på syv kamper ligger de kun tre poeng bak sine gode venner i gult og sort på tredje plass.
Tapene har kommet mot nettopp Lillestrøm (5-1) og Bækkelaget (10-5), begge bortekamper, og er vel litt som ventet. Seier mot Holmlia (6-4) i Holmliahallen er et godt resultat, og 15-8 mot Bærums Verk er vel ok (et lag som gjør mye mål, men som lekker tilsvarende bakover).
Vålerenga har etter kampen mot oss gjort unna alle de tøffeste bortekampene, og har sånn sett en lettere andre halvdel av sesongen.
Kan de true kanarifuglenes tredje plass? (og ikke minst, kan de true seiersrekka vår?)

Selv har jeg ikke sett bortelaget spille på flere sesonger, og har dermed minimalt å komme med av hvordan de spiller eller hvem man bør holde et øye med. Så da må jeg gjøre som vanlig; make shit up!
I statistikken er de i hver fall litt mer beskjedne enn oss sånn generelt, mens det vel også er tegn som tyder på at kara med navn fra land lengre øst er de som i første rekke står for poengplukkinga, relativt jevnt fordelt på Lindstrøm, Sjøkvist, Larsson, Salo og Landstrøm. Faktisk ser det nesten ut som det er påkrevd svensk (eller finsk?) pass for å spille for laget. Lenge leve lokal forankring.

Svensker vøtt

Selv kommer vi med, ikke overraskende, relativt god selvtillit, etter å ha tatt 7 strake og overbevisende seire.
Nå sist var det Lillestrøm som måtte plukke 11 baller ut av nettet, uten å selv finne noen vei inn bak vår keeper.
Såvidt jeg vet stiller vi friske raske og fulltallige, og med alle intensjoner om å fortsette poengsankinga ufortrødent.

Undertegnede tror herren vi ser under vil levere sin beste kamp gjennom alle tider, og at 28.november i all fremtid blir kalt Christerdagen (day of Christermas på nynorsk) på Haugerud og omegn.

ingress_christer.jpg

En ikke helt objektiv supporter tipper at Haugerud viser at resultatene så langt ikke juger, og at oppgjøret ender i en relativt klar hjemmeseier. Den som møter opp får se!
Stedet er Haugerudhallen, 28.november kl 13:00

– supporter’n