Første serietap en realitet

Vi ble nok overrasket av flere ting i Heggedalshallen søndag ettermiddag. Glattisen som vi skulle spille på, alle Asker-jentene (hele 18 stk.), håpløs ballfokus i egen sone og ikke minst til tider ett sjansesløseri uten like. Det er øyeblikk som dette utfordringen blir å gå i seg selv – vi velger å gjøre akkurat dette!

Første periode starter etter avtale 10 minutter tidlig – og vi er våkne men sliter med å få beina til å sette seg på det støvete gulvet. Asker damene virker langt mer trygg og men det er vi som starter med første scoring. Ann Wenche viser ro og kløkt og holder på ballen lenge nok for at Trude kommer seg på plass for en kjapp avslutning som går inn nede for keepers første stolpe. Bra ro, pasninger og kommunikasjon der altså.

Men få minutter senere velger vi å se på ballen uten å stå opp og markere. Neste bytter bærer preg av sjokkerte Haugerud og heltente Asker jenter. Vi ruller ned gardina og to kjappe fra hjemme laget rett inn i boksen for enkle avslutninger for hjemmelaget. Nå har Asker fått troa opp i 100% – De leder til første pausen og det er helt fortjent.

Vi har manet i pausen om at vi må spille enkelt, tidlig og være mer rolige med ball. Vi sklir inn og ut av situasjoner med frykt i øynene, men skaper mer enn i første omgang og dundrer til tider på. Vi får også betalt i form av utlikningen om noe heldig en gjennom Ann Wenche som får den inn via litt ben og armer hos motspillere. Vi er like langt og nå har kampen nerver.

I tro Hiffen-stil velger vi rullegardina i forsvar igjen og en ny runde med balltitting og markeringsvikt resulterer i nok et effektivt og flott mål for hjemmelaget. Nå brukes det ord og kroppsspråk som ikke egner seg på trykk fra sidelinjen til bortelaget. Asker holder ut perioden og leder fremdeles med ett mål mot serielederen. Ikke uventet er i hvert fall de fornøyde :-/

Som trenere har vi allerede ytret våre løsning og velger å gjenta dette i håp at repetisjon skulle gi mer effekt enn de siste 20 minuttene. Det gir en liten effekt – men mest av alt ett lite bytte gir oss mer ro med Tonje på midten. Det smitter litt også og vi begynner nå skikkelig hamre mot målet til Asker. Men en for dagen meget god og heldig keeper holder oss bokstavelig ute og Asker inne i kampen. Men vi finner veien til slutt og setter atter en utlikning – gjennom Trude på pass fra vår back som kommer på et godt løp fra egen sone.

Så får vi en utvisning – for avstand. Men den blir slettet da pasningen ikke var slått da dommerne blåste. Asker er illsinte, men gir ikke opp. Ikke Hiffen heller – men det er hjemmelaget som for fjerde gang i kampen tar ledelsen. Den var av den billige sorten og er tung å svelge, men vi snur det snart tilbake til omgangens bombardement av sjanser og skudd. Vi ser oss nødt til å ta en time-out til slutt og prøver oss fra ett frislag. Trude knaller den rett inn og det atter like langt – men nei da! Dommerne velger å annullere scoringen – vi [dommerne] gjorde en feil var begrunnelsen man fikk.

Vi dytter på og har flere muligheter men kommer aldri helt inn i dag. Det ender med seier til hjemmelaget – deres første poeng i årets serie og vårt første tap. Vi dveler ikke mer på denne kampen og ser fremover.

Vi takker Asker, dommere og publikum for kampen og ønsker alle en riktig God Jul og Godt nytt år!

– coaches