Fotballturnering og grillparty for 150 unge

Det var mange fornøyde ungdommer å se da Unge ledere inviterte til fotballturnering og grillparty søndag 1. september. I alt rundt 150 ungdommer var med på arrangementet. 90 av dem spilte på de 18 påmeldte lagene, resten var heiagjeng og hjalp til med å spise opp hamburgere og pølser.

Turneringen søndag var et resultat av Unge ledere-kurset som har gått det siste året med deltakere fra 17 år og opp til 25 år. Disse har lært om mange sider av det å være ledere, inkludert å planlegge og gjennomføre aktiviteter for barn og unge. Se bilde av lederne ned til høyre.

Teori er én ting, men det skal også fungere i praksis. Derfor fikk deltakerne i utfordring i april å starte planlegging av et arrangement som skulle samle ungdom til en hyggelig aktivitet. Ungdommene valgte å satse på en uformell fotballturnering, åpen for alle uansett om de spiller på et lag eller ikke. Gjennom sosiale medier ble ungdommene invitert til å samle fem kamerater og melde på lag.

Da kampoppsettet skulle lages søndag 1. september, var det påmeldt i alt 18 lag med spillere i alderen fra 10 til 23 år. Lagene ble inndelt i tre aldersklasser for gutter og en jenteklasse. Så var det cup-spill uten nåde; vinn eller forsvinn. Til slutt sto man igjen med fire vinnerlag, som alle fikk en flott premie: Billett til landskamp på Ullevål. Noen skal se Norge-Malta, andre skal på Norge-Spania-kampen.

De elleve unge lederne som sto for arrangementet, måtte kjøre full fyr på de tre grillene de hadde. Før arrangementet var omme, var 250 grillpølser og 150 hamburgere forsvunnet… Veldig populært.

Det er en god indikasjon på at det har gått bra når det kommer mange spørsmål om «når skal vi ha noe slikt neste gang?». Da er det hyggelige svaret at vi nå tilbyr fotballturneringer hver lørdag kl. 14-16 i samarbeid med Streetfootball Norge. Litt forskjellig organisert, men poenget er det samme: Alle som har lyst, kan bli med og spille fotball for moro skyld. Og det gjelder både jenter og gutter!