Gatefest med stor aktivitet, mye folk og gløtt av sol

Det så dårlig ut da søndag 1. september startet, med lyn, torden og styrtregn. Men det stoppet, akkurat i tide. Da Gatefesten ved Trosterudvillaen startet midt på dagen, tittet sola fram, og små og store begynte å strømme til hagen ved villaen. Haugerud IF var også denne gangen blant de mange lokale kreftene som bidro til folkefesten.

Dette var fjerde året at Samarbeidsrådet Trosterud og Haugerud invitere til folkefest ved Trosterudvillaen. Hagen ble fylt av aktivitet. Alle lokale foreninger var der, noen med informasjonsboder, andre med aktiviteter og underholdning. Mange av de politiske partiene benyttet sjansen til et møte med lokale velgere rett før valgdagen.

Det var salgsboder, og Områdeløftet og Bydel Alna var på plass. På scena var det et fire timer langt program med blant annet korsang, unge strykere, hornmusikk, musikal og opera, bluegrass og samtale mellom Faten Mahdi og Øyvind Holen. De som ville vite mer om hvordan lokalmiljøet vårt skal se ut i framtida, fikk se skisser og kunne stille spørsmål.

Et nytt, og et meget synlig innslag dette året, var «Unge ledere» som bidro til gjennomføring av aktiviteter for barna. Elleve frivillige fra fjorårets 9. klassekurs på ungdomsskolen og seks frivillige fra kurset for «eldre ungdom». De unge lederne er et nytt tilskudd til utvikling av lokalsamfunnet vårt på Trosterud og Haugerud. Dette er ungdom som i årene framover kan være lederfigurer og rollemodeller for andre unge. Etter at Gatefesten var over, fortsatte de unge lederne med fotballturnering og grillfest for ungdom nede på fotballbanen.

Bildene viser noen av aktivitetene på Gatefesten og noen av dem som bidro.