Grei ble noen nummer for store

Nytt groruddalsderby, denne gangen mot Grei i deres storstue på Apaløkka hallen. Grei har forsterket solid i år, og er av mange kåret til overgangsvinnere denne sesongen. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp, men hadde fått med oss en god dose selvtillit etter forstillingen mot Bækkelaget sist.

13. oktober 2013
Grei – Haugerud 11-6 (3-2, 3-2, 5-2)
Nye Apalløkkahallen
Tilskuere: 85
Mål Grei: Andreas Woiduma 3, Jerry Johansson 2, Erik Jirving 2, Victor Ekestubbe, Simen Langsholdt, Mikael Lindholm, Morten Kolstad.
Mål Haugerud: Thomas Ihle 2, Daniel Palmer, Christer Hansen, Kristian Stenrød, Patrick Sveen.
Utv.: Grei 1×2 min., Haugerud 3×2 min.
Skudd: 27-22
Dommere: Taaje/Østeby
Kilde: Innebandy.no

patrik_chr_magnus.jpg

1. periode i gang, og lagene føler litt på hverandre. Grei åpner scoringsballet etter frem minutter også følger det en ordentlig blackout i minuttet etterpå og Grei leder 3-0, og vi skjønte ikke helt hvor det kom fra. Det er de samme feilene som blir gjort helg etter helg, og folk er ikke på tæra og da får artistene til Grei gjøre som de vil. De siste 15 minuttene er dermed veldig gode sett med Hiffen øyne, først etter 12 minutter reduserer Daniel Palmer i overtall, før Christer Hansen smeller inn et vakkert slagskudd og vi har fått kontakt på 3-2. 

Over i 2. periode, og Hiffen er nå ordentlig med på notene, er det førende laget og er nærmere utligning enn Grei er 4-2. Vi er frempå flere ganger, og deres keeper gjør noen praktredninger. Så får vi en utrolig billig utvisning, og det ser lenge ut til at vi klarer å holde unna, men fem sekunder før vi blir fulltallig scorer Grei til 4-2. Vi bestemmer oss for at det ikke skal gå inn på oss og i byttet etter på kriger Kristan Stenerød inn 4-3. Så gjøres det en stor kommunikasjonsfeil i de bakre rekker og Erik Jirving takker og bukker og vi har 5-3. Igjen kontrer vi direkte og Thomas Ihle setter inn 5-4 etter nydelig forarbeid av Patrick Sveen. Like før perioden er over kommer det en vakker scoring fra Grei og vi tar pause på 6-4. Den føltes ekstrem tung å få. 

Over i den siste perioden, og vi bestemmer oss for å presse høyt i håp om å komme nærmere. Det fungerer bra til å begynne med, og hvordan vi ikke får redusering de første fem minuttene er ikke til å tro. Det skapes enorme sjanser uten at vi får utteling. I stedet kontrer Grei og avgjør matchen med fire kjappe scoringer og vi har 10-4. Kevin tar time out og får litt ro i rekkene. Vi blir enige om å avslutte med stil, og får redusert to ganger ved Thomas Ihle og Patrick Sveen. Grei for satt den siste kassen for dagen og slutt resultatet blir dermed 11-6.

I store deler av kampen, gjør gutta en kjempekamp, og 11-6 føler vi ikke gir et godt bilde av kampen. Det er blackouten i første som gjør det vanskelig å vinne kampen. Men vi kriger oss tilbake og gir aldri opp. Vi gamblet i siste periode for å nærme oss ytterligere, men var ikke dyktig nok til å klare det. Det gjøres fortsatt litt for enkle feil som fører til baklengs, og det er litt av samme melodi som skjedde ofte i fjor. Når vi spiller som skal er vi gode, og fullt på høyde mot ett lag mange mener kommer til å ta medalje, og det skal vi ta med oss videre. Nå gjelder bare å luke bort de enkle feilene, så vil poengene komme etterhvert. 

Verdt å nevne er at Marcus Svensson og Lasse Bjørndal får sine eliteseriedebuter i dag og kommer godt fra det. Lasse holder nullen de siste 2 minuttene og gjør en god redning i overtall og sover nok godt i natt.

Førstkommende lørdag kan beskrives med ett ord! KRIG! Da kommer Akerselva på besøk i Haugerudhallen og da er det bare å møte opp og støtte gutta i jakten på årets første seier. Kampstart 1600.