Haugerud IF Basket: Dugnadsjobbing uten pause

- Dette må være den beste dugnaden jeg har vært på, sier en glad leder av Haugerud Basket, Dag Endal. - Vi var 25 handy personer som jobbet fra startskuddet gikk til siste oppgave var gjort tre og en halv time seinere, uten å ta så mye som et minutts pause.

Sist onsdag mobiliserte Haugerud IF Basket en gjeng foreldre, ledere, trenere og spillere til dugnadsinnsats for Bydel Alna. Bydelens lokaler i Jerikoveien ble fraflyttet for noen uker siden, og alle medarbeiderne er nå samlet i det nye bydelshuset på Furuset. Brukte kontormøbler og utstyr i de gamle lokalene var så langt som mulig delt ut og gitt bort, men likevel sto det igjen betydelige mengder med hyller, bord, pulter og skap.

– Vi hadde naturligvis et ønske om at dette utstyret også kunne komme til nytte på en eller annen måte, forteller Ane Brevik. Hun er prosjektleder for Trosterudparken under områdeløftet i Bydel Alna. – Vi jobber med å dra i gang et gjenbruks- og reparasjonsverksted i låven på Nordre Trosterud gård sammen med Renovasjonsetaten. Her skal vi både drive reparasjon av utstyr og gjenstander, men også produksjon av nye ting av brukte materialer. Da trenger vi et lager av materialer vi kan plukke fra.

Dag Endal takker Bydel Alna for at basketklubben fikk muligheten til å gjøre denne dugnadsjobben. – Det ble en veldig fin aktivitet der mange stilte opp for å gjøre en innsats for basketen på Haugerud. Dessuten ga det noen kjærkomne kroner i kassa. Å starte en helt ny basketklubb med det aktivitetsnivået vi har, er ikke gratis. Vi må skaffe mange friske kroner, rett og slett. Da er det fint å kunne gjøre en jobb for Bydel Alna samtidig.

– Jeg har aldri sett maken til arbeidsinnsats på en dugnad. Jobben var en god del større enn jeg trodde, så vi trengte alle 25 som stilte med drill, skrutrekker og umbraconøkler i alle fasonger. Vi utstyrte oss med mange liter med kaffe og brus, men det var visst bortkastet. Da vi pakket sammen, hadde det ikke minket på kaffen. Det var rett og slett ingen som bevilget seg pause!

Takk til Lasse, Cato, Roselyn, Sebastian, Igor, Kenneth, Radmehr, Gunn, Inma, Trond, Sven Erik, Mahder, Elena, Gabriel, Mikus, Jon, Talip, Emre, Dawith, Gabriel, Shero, Asmund, Amon, Joakim som alle er å se i aksjon på bildene.

HIF-lederen skryter av at Bydel Alna valgte løsninger som gir vinn-vinn i alle retninger: – Bydel Alna fikk ryddet lokalene. Materialene kommer til nytte i nye produkter. Gjenbruksverkstedet på Trosterud får noe å jobbe med. Miljøgevinst også ved at søppelmengdene blir redusert. Gjenbruksverkstedet skal sysselsette både frivillige og betalte medarbeidere. Dugnaden skapte stemning og samhold i basketgruppa. Bydelen, Områdeløftet og idrettslaget kunne hjelpe hverandre. Det skaper tillit og samhold. Bedre kan det ikke bli, sier Dag Endal.

– Det nye gjenbruksverkstedet er under utvikling, forteller Ane Brevik. – Vi starter i det små, og så vil aktiviteten bli utvidet etter hvert. Nå er vi inne i sluttfasen med å engasjere en prosjektleder som har kompetanse på møbelsnekring og gjenbruk av materialer. Prosjektlederen skal mest av alt veilede andre som ønsker å bruke verkstedet til å både reparere og å lage nye produkter av gamle materialer. Så hvem vet hva benke- og bordplatene som Haugerud Basket demonterte i Jerikoveien, kan bli til en gang i framtida!