Haugerud IF samler inn dine gamle mobiltelefoner

Haugerud IF deltar nå i den store nasjonale miljøaksjonen for å samle inn gamle mobiltelefoner til gjenvinning. Klubben får 30 kroner for hver mobil vi klarer å samle inn. Disse pengene skal vi bruke til å lage et enda bedre idrettstilbud for barn og unge her på Haugerud og Trosterud. Du kan bidra ved å levere inn telefoner du har liggende i skuffer og skap. Da gjør du både en miljøinnsats og støtter opp om idretten her i nærmiljøet. Kampanjen organiseres av Norges idrettsforbund og Telenor.

Innsamlingsaksjonen starter i slutten av mai og varer fram til 1. oktober. Vi samler inn – foreløpig – på to måter:

Via utøverne våre

Kjenner du noen som er aktive i Haugerud IF? Våre spillere tar i mot brukte mobiler og tar dem med på trening eller kamp. Der putter vi mobilene i spesielle vesker som Telenor har laget. De er forseglet og blir ikke åpnet før de kommer til bedriften som skal gjenvinne mobilene. Da kommer ikke telefonene på avveie.

Via dør-til-dør-aksjoner

Vi skal prøve å dekke flest mulig hus, oppganger og blokker med dør-til-dør-besøk. Da deler vi ut en lapp i postkassene som forhåndsvarsel – og så kommer vi tilbake og ringer på et par dager etterpå. Vi kan kjennes igjen på de grønne veskene.

Klubben/Fotballaget får 30 kroner pr. mobiltelefon som betaling for jobben. Da får vi inntekter rett i klubbkassa vår, som vi kan bruke til utstyr, reiser og aktiviteter for barnog ungdom på Haugerud og Trosterud. Klubben har 800 medlemmer og mange frivillige ledere. Vi kommer langt med frivillighet, men vi trenger også penger til driften. 

Alle har ubrukelige mobiler liggende!

Ubrukelige mobiler må tas skikkelig hånd om. De inneholder både kjemikalier og metaller som kan bli et miljøproblem. Noen av metallene er svært verdifulle og kan brukes om igjen i nye elektriske apparater.

Let i skuffer og skap. Vi har alle gamle og ubrukelige mobiler liggende, hjemme og på jobben. Nå kan du bli kvitt dem på en forsvarlig måte, samtidig som du støtter et godt formål her på Haugerud/Trosterud.

Ta ut SIM-kort på forhånd. Om det finnes informasjon på mobilene, blir alt dette slettet av Telenors gjenvinningspartner.

Mobilene går til gjenbruk eller gjenvinning

Avtalen mellom Telenor og Norges idrettsforbund sikrer at alle de innsamlede mobilene ikke blir en miljøproblem. De brukte mobiltelefonene som Haugerud IF samler inn, blir levert inn til firmaet Alternativ Data i Oslo. Her blir de registrert og talt opp før de sendes til Telenors internasjonale returpartner Regenersis i Storbritannia. Selskapet er miljøsertifisert og har strenge rutiner for sikkerhet og håndtering av miljøfarlig avfall. Avtalen gjelder for alle Telenors selskaper i 14 land, og i dag har Telenor mobilreturordninger i Norge, Sverige, Danmark,  Ungarn, Montenegro, Serbia, Malaysia og Thailand.

De brukte mobiltelefonene blir enten resirkulert, eller restaurert og videresolgt i velfungerende bruktmarkeder i Asia. 

Her hos Telenor kan du lese mer om innsamlingskampanjen.

Her er bakgrunnsinformasjon om mobiler som miljøproblem og om innsamlingskampanjen.