Hengekøyenatt i Haugerudparken

-  Det ble akkurat så fint som vi håpet. Hengekøyenatt i Haugerudparken. Mange barn, mye aktivitet og moro, og jammen ble det ikke noen små timer med søvn, også. Slik summerer Monique fra Haugerud IF opp «Camp Haugerud» sist helg.

Det var Monique Nyberget Hiller som opprinnelig kom med ideen til «Camp Haugerud», sammen med Eva Sjue. – Vi hadde lyst til å gjøre noe bortenfor de vanlige HIF-idrettene våre i årets sommerprogram. Som familie har vi hatt mange fine opplevelser med overnattinger i Marka, så hvorfor ikke prøve det i større skala og i vår nærmest villmark, Haugerudparken!

En spent gjeng

Det var det en spent og undrende gjeng som møtte opp i Haugerudparken sist lørdag kl. 16. Det var 20 barn, fem voksne og en gruppe ledere fra Haugerud IF. – Det første som måtte på plass, var etablering av leiren, forteller Eva Sjue. – Det var utdeling av utstyr og så prøve å henge opp hengekøyer og myggnetting. Siden måtte liggeunderlag og soveposer på plass.

Eva sier at litt hjelp måtte til for å få alt montert. – Men sakte og sikkert kom vi dit at barna kunne lage sitt eget campflagg. Alle tegnet og skrev på sine navn og «bumerker» på campflagg som ble plassert ved egne køyeplasser. Noen planta i sin tid et flagg på månen, vår «månelanding» var like stor og krever også sitt flagg!!

Første natta under åpen himmel

Monique forteller at 14 av de 20 barna hadde sin aller første overnatting ute denne helgen. – Det fortjente de virkelig et diplom for! De fleste var så tøffe at de ikke en gang hadde med seg en voksen de kjente ordentlig godt fra før. Men alle gjennomførte med stil, og ingen ville hjem. Blant de fem voksne påmeldte var det både mammaer, pappaer og en tante. Noen med erfaring, men også noen av de voksne overnattet ute for første gang i livet. Vi håper Camp Haugerud har bidratt til at flere vil gjenta opplevelsen på egen hånd i marka, sier Monique.

Målet med «Camp Haugerud» var å gi barn, unge og foresatte en første smak av friluftsliv, vennskap og sommermagi i nærmiljøet. Monique innrømmer at hun aldri hadde drømt om at Haugerudparken kunne brukes til en storstilt hengekøyenatt. – Så tett på bebyggelsen skal man jo ikke egentlig sove ute, så vi måtte innhente lov fra Bydel Alna til arrangementet. Det fikk vi raskt på plass. Haugerud kirke bidro med både toalett og kjøkkenfasiliteter så vi kunne holde mat kjølig og gjøre nødvendige ærend gjennom helgen. Kirken ga oss også strøm, lyssetting av parken og tilgang til det vi måtte ønske oss av utstyr de hadde tilgjengelig. Vi er så takknemlige for velviljen som bydelen og kirken viste.

Mange gode støttespillere

– Det kreves en del ekstra utstyr for denne typen arrangementer, forteller Eva Sjue. – De færreste familiene er utstyrt med hengekøyer og annet utstyr som trengs for overnatting i det fri. Dette løste vi ved god hjelp fra BUA Furuset (takk, Vidar H. Noreng!) og BUA Østensjø. De hjalp oss med utlån av utstyr til dem som manglet hengekøyer, liggeunderlag eller soveposer.

Kort før arrangementet fikk vi også uventet og veldig god hjelp av Sparebank1 Østlandet. Haugerud IF fikk en gave fra banken på 50.000 kroner til innkjøp av tur- og friluftsutstyr. Dette gjorde at klubben kunne kjøpe inn utstyr som manglet til Camp Haugerud og samtidig har penger igjen til flere innkjøp senere i sommer.

Skattejakt og fiskekaker

Gjengen i Haugerudparken var i full aktivitet de fleste timene fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag, med unntak av noen timers nattesøvn. Grilling av Evas spesielt gode og hjemmelagde hamburgere, kyllingpølser og fiskekaker. Rockeringer, hoppeballer og balleker. Kritt, kubb og spill. Og skattejakt. «Valdemar den Ville» hadde sent oss et brev hvor eventyreren ba oss om hjelp til et oppdrag. Da måtte barn og voksne ut på tur for å løse oppdraget og kanskje finne skatten til Valdemar.

Til kvelds grillet alle sine egne ostetoast på bål, og tiden var kommet til nattero. Men før hengekøyene skulle tas i bruk, kom Ove Kenneth og hold nattkonsert. Det skapte også engasjement og glede, noen naboer og foresatte hadde hørt rykter om nattkonserten og kom opp og var sammen med oss. Hvem kunne tro at en sykkel kan gi så kule lyder?? Og alle groovet med på de fantastiske rytmene og musikken.

Vannkrig. Yesss!

Et skikkelig punktum ble satt midt på dagen søndag med full vannkrig! Vannkrig, det er skikkelig sommer. Når slaget var over, var det på med tørre klær slik at alle var i god stand da de fikk utdelt diplom og is som takk for innsatsen og samværet i Haugerudparken.

– Men vi kan ikke summere opp Camp Haugerud uten å gi en ros til de unge lederne som var med oss under campen. De løste praktiske oppgaver, ledet aktiviteter og holdt nattevakt. Uten dem hadde vi ikke klart dette, sier Monique. – Takk til Amila, Elias, Akram og Rayan!