Idretten er i gang igjen!

Ni lange uker uten noen form for idrettsaktivitet på Haugerud og Trosterud er over. Heldigvis. Den ene idretten etter den andre starter opp igjen. Et viktig steg ble tatt denne uka da det ble åpnet for trening i Haugerudhallen igjen. Badminton fikk æren av å starte først.

–  Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby idretts- og trimaktiviteter igjen., selv om vi nå i starten må følge veldig strenge smittevernregler, slik som for eksempel i Haugerudhallen. Og det er slik at noen idretter har lettere for å starte opp igjen enn andre. Inntil videre gjelder jo reglene om ingen fysisk kontakt og en meters avtand. Det er ikke like lett for alle idretter å praktisere dette, sier Eva Sjue, nestleder i Haugerud IF.

Hovedtrener for Haugerud Badminton, Sondre F. Jørgensen, ledet den første treninga i Haugerudhallen på mandag (bildet til høyre). Han var veldig godt fornøyd. – Vi har jo savnet å trene i hallen vår. Det er her vi hører hjemme. Det er var godt oppmøte på første trening, og så regner vi med at det blir økt trykk etter hvert. Vi har drevet litt aktivitet for spillerne våre de siste ukene i den grad det har vært mulig, men dette har vært fysisk trening utendørs. Vi jubler for at vi nå kan trene inne i hallen igjen.

Eva Sjue forteller at klubben har lagt mye arbeid og tid ned i å forberede gjenåpning av hallen. – Smittevernreglene i kommunale idrettshaller er strenge nå i startfasen, og vi vil gjøre alt på best mulig måte slik at det er trygt og hyggelig å trene inne igjen. Vi har studert alt av veiledere og retningslinjer som har kommet fra ulike hold; fra helsemyndighetene, kommunen, Idrettsforbundet og fra særidrettene som alle har sine spesielle hensyn å ta.

Nestleder i HIF, Eva Sjue

Før åpning av hallen var alle gruppeledere og hovedtrenere gjennom et temaopplegg der det ble gitt en innføring i både smittevernreglene, brann- og sikkerhetsrutiner. En dugnad måtte også til for å dekke til de flatene som spillerne kunne tenkes å berøre. Da slipper man veldig omfattende vaske- og deinfiseringsrutiner mellom hver trening.

Den ene idretten etter den andre i Haugerud IF vil nå starte opp igjen. Fotball og tennis var tidlig ute. Danseprogrammet tilbyr nye og gratis danse- og trimpartier for både voksne og unge. Innebandy og håndball starter snart, det samme gjør sjakk og capoeira. Hver gruppe sender ut informasjon om oppstart til sine respektive medlemmer.

Her kan du se en kort film der Eva Sjue og Dag Endal fra HIF ønsker alle velkommen tilbake til idrettsaktiviteten.

Bildene under er tatt under forberedelsene til gjenåpning av Haugerudhallen.