Ingen tidlig julegave fra Slevik

Etter å ha sitti klistra og hørt på Klem og Jørstad levere stort fra boksen under VM, er det endelig dags for å kommme ned på jorda med litt norsk eliteserie, og noen andre helter i rødt og blått i form av Haugerud. På motsatt banehalvdel finner vi lokomotivet i norsk innebandy; Slevik IBK.

(forresten: Junior junior i VM da gitt, gledelig!)

Når coachen skal samle troppene til en heller tøff hjemmekamp er det litt få svar på ringerunden, og dermed litt tynt på hjemmelagets banehalvdel i forhold til bortelagets.
Etter en kikk i bøttekottet kom derimot coachen over en nedstøvet Folgerø den eldre under et pledd, som sannsynligvis ble plassert der for en 4-5 sesonger siden og har overlevd på vann fra utslagsvasken og gamle ketchup-poser fra McDonalds i påvente på reaktivering.
Og bra var det, for en skade halvveis i kampen betød at herren måtte spille siste halvdel – rusten eller ei.

Det er vel ikke noe sjokk når det er bortelaget som tar ledelsen et par minutter ut i første periode, når firmaet Åhlberg/Stræte setter den første av flere mot det noe mindre glamorøse hjemmelaget. Haugerud svarer derimot til 1-1 gjennom Garcia litt før halvveis.
Ikke overraskende har bortelaget mest ball og fører kampen, mens hjemmelaget må nøye seg med noe færre og kortere angrep. Kombinasjonen av et hjemmelag som blokkerer det meste av skudd, og en het keeper som tar mesteparten av det som kommer forbi, gjør likevel at bortelaget må nøye seg med uavgjort når vi skriver 20 spilte minutter.

Andre periode begynner vel med det samme matchbildet som første, Slevik ruller mye ball men sliter med å finne veien helt igjennom spesielt ofte. Hjemmelaget kommer først i protokollen denne perioden gjennom Kragfoss, før Slevik snur relativt raskt til 2-3.
Etterhvert i perioden får Slevik oftere den halvmeteren de trenger, når hjemmelaget blir litt mer slitne, og i tillegg også et par skikkelige låvedører når det oppstår huller i kommunikasjon og/eller konsentrasjon. Sånt slipper man som kjent sjelden unna med mot førsterekka til Slevik, og utover i perioden vokser bortelagets ledelse til 2-5. Det blir også i overkant grinete utover perioden, og minutter i fryseboksen er ikke til hjelp når man kjemper med ryggen mot veggen.
Hjemmelaget skaper også noen tilbud til, blant annet blir Folgerø den eldre servert blank på bakre av Stenrød og kan skyve kula over streken – men som den sportsmannen han er velges det istedet å klarere 90 grader i feil retning. Kudos!

Tredje periode fortsetter litt i samme retning, med et hjemmelag som fortsatt jobber på i forsvar, men som ikke helt klarer å tette lukene bakover. Men etter en lekker scoring av Stenrød i undertall (3-7), kommer også hjemmelaget mer på banen og får satt et par reduseringer til gjennom Folgerø den yngre og Sveen. Det er vel på grunn av en blanding av et hjemmelag som nekter å gi seg og et bortelag som senker seg de nødvendige prosentene som man så gjerne ser i sånne situasjoner.
Om det var å møte mann-mann, eller Sleviks mindre gode avslutning på kampen Åhlberg ble frustrert over vites ikke, men det blir en fem minutters personlig hvil når det gjenstår ca minuttet pluss veksel – etter å ha sendt en Haugerudspiller på hodet i vantet.
Overtallsspillet gir derimot ingen ytterligere rader i kampskjemaet, og heller ingen reell trussel mot bortelagets ledelse, og Slevik tar en kontrollert og fortjent 5-8 seier.

Mye positivt å ta med seg for hjemmelaget tapet til tross. Med såpass tunge frafall «skal» det være umulig å holde tritt i denne kampen, men gutta spiller med hjertet utapå drakta og kommer fra det med et respektabelt resultat. Det er flere som leverer en god kamp i dag, men jeg vil fremheve hjelmfører Kristiansen, som har en sterk dag på jobben. Moro også at flere melder seg på og kommer i protokollen, hvor spesielt undertallsgollen er en class act. At «feil» Folgerø putter er som seg hør og bør i en sånn kamp.
Oppmerksomme på førsterekka til bortelaget var man, men det er altså likevel de som står for stort sett absolutt alt av tellende angrepsspill hos bortelaget. En imponerende femmer rett og slett!

Vi takker Slevik og dommerne for kampen, og ikke minst våre hjemmesupportere som støtter oss hele veien!
Nå er det bare å finne frem ribbe og sauerkraut og ta en fortjent juleferie, før nyåret starter med tur til Harstad 7.januar. God jul!

– supporter’n