#Kælkers @Haugerudhallen

Kun et par (voksen-)bleieskift etter forrige hjemmekamp, så var igjen våre unge fremadstormende rekrutter i aksjon i Haugerudhallen denne lørdags formiddagen. Det store samtaleemnet blant et tallrikt publikum, var om vi ville få se snurrefinta til Kevin, og - ikke minst - om finta ville være med eller uten ball.

På torsdag ble det spilt toppkamp i 5.div avd A mot Nes, hvilket viste seg å bli litt mindre enn veldig spennende.
Dagens motstander, Bjølsen, hadde trygt plassert seg på bunnen med sitt enslige poeng, så det var relativt lave skuldre blant hjemmelagets støtteapparat.
Dårlige unnskyldninger og manglende profesjonalisme blant hjemmetroppen, gjorde at hjemmelaget måtte nøye seg med to innbyttere, mens bortelaget kunne fylle hele 4 rader til i sin kolonne på skjemaet.

På sidelinja var vi tungt besatt med 7 stykker i sekretariatet, som doblet denne funksjonen med å mobbe alle små og store feil som kunne finnes hos hjemmelaget. Alt som seg hør og bør, altså…
Mellom Marius, Terje og undertegnede på sidelinja var det vel ca 53 Haugerudsesonger med rutine i backup, som får benyttes når det drar seg til mot sluttspill og NM-finale.

Dramatikken var stor og spenningen nær ulidelig i startminuttene. Etter en kjapp scoring fra strekk-Jens fikk vi Kevin utvist, når en volleyscoring lå i lufta, men ballen valgte å gjemme seg bak motstanders kølle som i stedet fikk ungjelde.
Kun sekunder etter blir det dømt straffe til hjemmelaget, som Colin sportslig ga tilbake til keeper, hedersmann er du Colin!
11:22 ut i perioden hadde hjemmelaget 6-0, fordelt på 6 av 7 utespillere, så publikum ble fryktelig skuffa når Fredrik helt unødvendig valgte å score sitt andre for dagen – i stedet for å vente til Tormod putta (uansett ventetid) slik at vi kunne få alle våre 7 utespillere på de 7 første. Nå skal det sies at Tormods skudd i første periode konsekvent var å trille/skyve ballen inn i fanget til keeper, så det lukta ikke mål.
Tenk en første periode med både svensken og skotten i målprotokollen, da er det «the perfect storm» og julaften samtidig. Den første pausen kom på 8-0, med 19-1 i skuddstatistikken.

Etter pausen, med innslag av samtidskunst av Erik og Andreas, kom vi igang med hjemmelagets svakeste periode for dagen. Bortelaget har kanskje noen svakheter i sitt spill, men sjarme og iver har de definitivt. Når Mats tuppa ballen i eget mål etter to kjappe Tormod-goller fikk bortelaget blod på tann, og med sin iver fulgte de på med to reduseringer til på rappen frem mot 32:33 på tavla.
Å «tape» andreperioden når det var spilt over halvveis frista ikke Mats, som tok en tur opp på egen hånd og satte en Zorro. Det ramla inn et par scoringer til for hjemmelaget, slik at perioderesultatet ble 5-3. Skuddstatistikken på 15-8 vitner også om et hjemmelag som hadde roet ned i overkant etter første periode.

Tredje periode rusler sin gang med 7 nye kasser for hjemmelaget, som også stenger luka bakover igjen, slik at sluttresultatet blir 20-3. Et litt spennende trekk fra coach Jens, var at hjemmelaget i tredje periode bevisst satt opp Colin for avslutninger med sitt tunge langskudd. Hadde kjøttsentralen-skiltet hengt høyt på veggen som i gamle dager, ville det sett mer ball enn Lasse i vårt mål.

Fredrik gjør som han vil hele kampen, og med 4+6 målpoeng har han jevnt over storproduksjon hele kampen.
Tormod er dog like i hælene, og på tross av en helt kald første periode ender han på 5+3. Ikke kom her å si at tyn fra oss på sidelinja ikke fungerer! Mats følger på med sterke 4+2, Jens og Kevin med 2+2, Colin 2+1, og Olof med 1+0.

Kælkertoget/Flaggskipet fortsetter reisen mot toppen!

Kun nøyaktig 14 dager etter kampstart idag, kommer Klemetsrud på besøk for ny batalje i 5.div avd.A.
Takk til motstandere, dommere og publikum for underholdningen, og på gjennsyn!