Kevin får nøkkelrolle i ny satsing på innebandy på Haugerud

I den nye utviklingsplanen for Haugerud IF de neste fem årene har klubben valgt ut basketball, innebandy og e-sport som satsingsområder. Nå får Kevin Hansen (31) en hovedrolle i gjenoppbygging av et innebandymiljø på Haugerud. - Dette gleder jeg meg til. Dette brenner jeg for, forsikrer Kevin.

Kevin Hansen har en lang karriere bak seg i Haugerud IF og i innebandyen. Nå får han en ny rolle. Kevin har fått et deltidsengasjement som sportslig ansvarlig for Haugerud Innebandy og en større satsing på oppbygging av et nytt innebandymiljø i klubben. Hadde det ikke vært for dette Covid-viruset, ville Kevin allerede vært i full gang. Nå er også han og innebandygruppa i vente-modus inntil videre.

Aktivisere barn og unge

–  Dette gleder jeg meg til. Jeg brenner for innebandy, jeg brenner for aktivisering av barn, og jeg er veldig glad for å bli tyngre engasjert i det som alltid har vært klubben i mitt hjerte, Haugerud IF. Jeg ser store muligheter for å skape et godt innebandytilbud til barn og unge her på Trosterud og Haugerud. Dette skal vi klare, når også klubben har definert innebandy som satsingsområde. Dessuten har vi allerede fått veldig positive signaler om backing fra Norges Bandyforbund. Jeg må bare passe meg så jeg ikke blir overivrig, sier Kevin med et smil.

Satsingen på innebandy er ett av flere element i Haugerud IFs plan som foregangsklubb i Oslo idrettskrets. – Det er helt avgjørende at vi får rett person i ledelsen av dette prosjektet, sier klubbleder Dag Endal. – Det har vi fått gjennom engasjementet av Kevin! På tross av at han fortsatt er en ung mann, har han lang erfaring og bred kompetanse på både innebandy spesielt og idrett generelt. Dessuten, og det teller mye, han er en av våre egne!

Det startet med fotball

Det var fotballen som første fikk Kevin – og tvillingbroren Christer og flere i kameratflokken – inn i Haugerud IF. – Da var jeg sju år gammel, forteller Kevin. – Da vi kom til 6. klasse, var vi en gjeng på bortimot 20 ungdommer som prøvde oss på innebandy. Det ble en umiddelbar suksess. Vi vant serien første året enda vi aldri hadde spilt innebandykamper før.

I dag har Kvein Hansen etablert seg på Tveita med samboer og jobber på Haukåsen skole som ligger bare et steinkast fra klubbhuset til HIF. Han er utdannet idrettslærer ved lærerskolen på Elverum og har tatt høyere trenerutdanning (nivå 3) i innebandyen. – I 2014 tok jeg over som trener for herrelaget til Haugerud IF, siden jeg måtte ta pause som aktiv spiller på grunn av en mindre operasjon. Jeg var ikke gamle karen, så det var en spennende utfordring å skulle trene spillere som var mine forbilder og mange år eldre enn meg. Men det har gått bra og vært en fin opplevelse!

Spill på høyt nivå

Joda, det har gått bra. I fire år spilte herrelaget i eliteserien i innebandy; ett av årene gikk laget med Kevin som coach helt til sluttspillet. Ingen liten prestasjon når man vet at laget har holdt fast på ideen om å være en kameratgjeng som spiller innebandy for å ha det gøy. – Nå driver jeg og bygger opp igjen et sterkere herrelag. Det er viktig at klubben har både herre- og damelag for unge voksne slik at barnespillerne får noe å se fram til.

–  Jeg skal gjøre alt for at vi skal få mange unge i gang med innebandykølle og ball. Innebandy er en veldig morsom idrett! Mye fart, mange scoringer, alle på laget kan score, dueller, morsomme triks – og godt kameratskap, lover Kevin. – Og det er en idrett som er veldig fin å kombinere med f.eks. fotball i sommersesongen.

På bildet nedenfor takker herrelaget for kampen etter kamp i Eliteserien. Coach Kevin i mørk blå trøye midt i rekka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA