Knepent tap i Østfold

Søndag skulle herrene spille bortekamp mot den gamle storheten Greåker, som foreløpig sto med fattige tre poeng, og i likhet med oss fått en tung start på sesongen. De har mistet mange sentrale spillere fra i fjor, og er på papiret svakere enn på en del sesonger. Våre herrer kom med høy selvtillit etter seieren over Lye sist helg.

Eliteserien, herrer 17/11 2013:
Greåker – Haugerud 5-4 (2-0,3-2,0-2)
Tindlundhallen
Tilskuere: 131
Mål Greåker: Lars Erik Torp 2, Daniel Amundsen 2, Linus Bjørnsson.
Mål Haugerud: Thomas Ihle 2, Magnus Sivertsen, Christoffer Vadla.
Utv.: Greåker 2×2 min., 1×5 min., Haugerud 1×2 min.
Skudd: 29-26
Dommere: Eliassen/Sørensen
Kilde: www.innebandy.no 

Haugeruds lag:
Keeper : Michael Kristiansen
1.rekke : Fredrik Kragfoss, Andreas Lindberg (Christer Hansen inn underveis), Magnus Sivertsen, Patrick Sveen, Thomas Ihle
2.rekke : Henrik Stenrød, Morten Heen, Daniel Palmer, Kristian Stenrød, Christoffer Vadla

Før kampstart overrakte vår kaptein Thomas Ihle blomster til Greåkers trener Pål Unnfoss som for noen uker siden var innvolvert i en alvorlig trafikkulykke.
Vi ønsker han fortsatt god bedring , og håper for både han og Greåkers sin del at han snart er tilbake med sitt engasjement på benken.

Kampen starter med et solid overtak til hjemmelaget, triller mye ball uten å komme til de helt store sjansene, men etter 9 minutter kommer den første scoringen til hjemmelaget, og i bytte etter soves det i timen , og hjemmelaget er foran med 2-0! Vi gjør ingen stor periode, vi for nesten ikke låne ballen, og skaper ikke det helt store de gangene vi har ball. Patrick Sveen er veldig nære redusering når han to sekunder før slutt skyter i tverligger.

Andre periode starter på værst tenkelige måte når Greåker øker til 3-0. Vi har fortsatt lite ball, og blir litt over ivrige, og presser med litt for mange folk høyt i banen, og Greåker for kontret inn 4-0. Nå må det våknes, og i byttet etter går Kristian Stenrød foran som et godt eksempel, men blir hodeløst taklet av Greåkers Patrick Hjemgård uten at det får konsekvenser. Kristian må forlate banen med store smerter i kneet, og vi for inderlig håpe at det går bra med Kristian og at han kommer tilbake på banen så fort som mulig. Kevin Tar time out og vi gjør litt om i rekkene, og får betaling umiddelbart. 4-1 ved Magnus Sivertsen, dessvere er det Greåker som igjen konterer inn et nytt mål, før Thomas Ihle reduserer til 5-2 4 sekunder sirenen lyder.

Siste periode og vi blir enige om i pausa om at dette på langt nær er over. Vi får 5-3 3 minutter ut i perioden ved Thomas Ihle og nå har vi kontakt igjen. Greåker virker å bli litt passive nå, og plutselig er det vi som styrer kampen uten at vi får utteling. 7 minutter før slutt må vi prøve oss i undertall, og den rir vi av etter iherdig innsats, og minuttet senere reduserer Christoffer Vadla til 5-4. hans første scoring i Hiffen drakta. Nå øynes det virkelig håp om poeng, og når det gjenstår 3.40 på klokka, kommer det en ny hodeløs takling ifra Patrick Hjemgård, denne gang på Patrick Sveen, og han blir korrekt vist ut og får fem minutter for hardt spill. Dvs tidenes mulighet for oss og komme ajour og kanskje til å med vinne kampen. Men vi stresser og blir veldig stillestående i powerplayet. Andreas Lindberg er nærmest med et skudd like utenfor, men det blir for statisk, og det virker som gutta er altfor preget av stundens alvor. Greåker holder unna i 3.40 og vinner 5-4. Ekstremt surt når guttene får det servert på et sølvfat på slutten der og ikke klarer å avgjøre til sin fordel.

Alt i alt spiller gutta en middels kamp. De første 30 i dag er ikke bra. Da faller vi litt tilbake til gamle synder tidligere i år. Vi lar Greåker styre fullt og helt og låner nesten ikke ballen, og når vi har ballen, slår vi den bort med engang. Aggresiviteten og tenningen fra forrige lørdag så ut til å være fraværende hos enkelte og det er skuffende i en så viktig kamp. De siste 30 derimot framstår vi slik vi ønsker. Da klines det til og vi spiller slik vi ønsker, og da kjører vi til tider over Greåker. Ekstremt surt at vi ikke klarer å bikke det vår vei i powerplayet på slutten. Men spiller vi slik vi gjorde de siste 30, kommer det til å bli mange poeng framover. Men vi må luke bort de periodene vi er dårlig, i dag er vi det i 30 minutter og da blir det vanskelig å vinne kamper i eliteserien!

Greåker var positive første 30 i dag og spesielt Lars Erik Torp hadde vi problemer med å stoppe. Unge Kvisvik og Isnes var også solide defensivt og imponerte med godt spill.

Hos Hiffen er Henrik Stenrød best som leverer årsbeste. God i duellene sine, bra oppspill, og veldig uheldig at ingen av skuddene går i mål. Han får spare målene til gamleklubben kommer på besøk til lørdag! Meget god kamp fra Henrik. Bortsett fra han synes jeg Patrick Sveen igjen går i krigen og viser vei for laget. Offrer seg i duellene og knallgod defensivt. Hadde alle hatt innstillingen hans, hadde det endt med seier. Michael Kristiansen står også bra i mål, og holder oss inne i kampen en periode når Greåker kan punktere.

*** Henrik Stenrød
** Patrick Sveen
* Michael Kristiansen

Lørdag kommer Sarpsborg på besøk i Haugerudhallen. Nye muligheter da for Hiffen. Det er veldig tett i bånn nå, så hvert eneste poeng er viktig. Det kommer til å bli ekstremt tett. Og sånn sett var det litt dumt at Greåker tok alle poengene, samt at Lye vant sin kamp! Så tips til Sarpsborg kampen. Start kampen med å være skjerpet og blø for drakta, så har vi vist at vi kan spille jevnt med de fleste i år!
Så møt opp i Haugerudhallen lørdag 23.11 klokken 16.00.