Lørdag formiddag var det dags for kamp igjen for herrene i 1.divisjon. Denne gangen var det Lillestrøm som skulle stå på motsatt banehalvdel i Haugerudhallen, et lag som ønsker å være å finne på toppen av tabellen når våren kommer.

Kulda har satt inn utenfor hallen, men innenfor veggene rår i hvert fall hjertevarmen (uffda, dette ble sentimentalt – bør jeg droppa schnaps’en før jeg skriver?).
Men når jeg først snakker om hjertevarme, så var det vel ikke allverdens å oppleve av det for våre gjester, hvis sluttresultatet kan brukes som en målestokk.

Mange hadde funnet veien på tribunen i alle fall, og det virket som det var en forhåpning om hardere kamp om poengene enn hva (hjemme-)tilskuerne hadde fått servert så lang i sesongen. Morro!

hif-lillestrøm publikum
Mange har tatt turen til hallen denne lørdagen.

hif-lillestrøm Stefan sjokkert

..og Stefan er rent ut sjokkert over å se så mange nordmenn på et sted samtidig

Hvis man kan dømme på skribleriene før og etter kampene forrige sesong, leser man at Lillestrøm stort sett mener de er et bedre lag, vi kun har et par gode spillere, at kampen (tapet) for oss i Haugerudhallen forrige sesong burde endt annerledes osv..
Det er vel sånne ord som gjør sitt som motivasjon til å vise herrene i gult at de nok må justere ned selvbildet noe (eventuelt kutte ned på antall spann maling de drikker i uka).

Før denne kampen hadde bortelaget ført i pennen forventningen:
Vi vet at Haugerud ikke kommer til å gjøre 21 mål på oss, og at dette blir en helt annen kamp for begge lagene, mest sannsynlig jevn helt inn til de siste minuttene!

Sorry Lillestrøm, dere fikk rett i én ting: vi gjorde ikke 21 mål på dere. Men 11-0 vil jeg fortsatt tro at er flaut nok å ta med seg inn i førjulsstria. Jeg burde vel la være å gni det inn.. men.. som vår trønderske venn i trikot med snørr i skjegget ville sagt: Barneskirænn!

hif-lillestrøm kara er i humør
hif-lillestrøm kroppsspråk er fortellende

Kroppspråket taler for seg selv, og trenger ingen nærmere beskrivelse…

Ikke overraskende legger våre gjester (igjen) mye vekt på å ta Snellingen ut av kampen, noe som gir rom til de andre på rekka. Mats trenger halvminuttet på å utnytte dette til å smelle inn den første på et patentert Borgen-slagskudd, assistert av Matias. Kort tid etterpå er Fredrik frempå med vårt andre, fremspilt av nevnte Anders.
Hele perioden er stort sett angrep mot et mål, mens bortelaget satser på noen lengre oppspill og å få kjempa til seg noen sjanser, med lite hell.
3-0 målet er det Joachim som står for mot slutten av perioden, fremspilt av Patrick.
15-1 i avslutninger på mål gir vel et greit bilde av begivenhetene, hvor deres ene avslutning er en klarering som pipler helt inn til Michael i vårt mål.

lillestromkaelk1lillestromkaelk2

-“Drit i kula gutta, måk ned han derre j**la zorro-kisen”.

hif-lillestrøm mer god stemning

God stemning i Haugerudleiren

hif-lillestrøm danielsson speider etter bedring

Danielsson speider fortvilet etter en vei inn i oppgjøret for Lillestrøm

I starten av andre periode (og slutten av første) kan man vel se tegn til hva studiene av vår kamp mot Holmlia har gitt bortelaget av idéer, og i likhet med Holmlia går de for å krige oss ut av stilen – og om mulig å “invitere” våre mer temperamentsfulle spillere til å fokusere på det istedenfor å spille ball. Det kan man vel muligens si de lykkes litt med, ettersom det blir fire kjappe 2 minuttere (2 til hver av lagene) og at de er litt mer “med” i den litt mer rotete første halvdelen av denne perioden.
Vellykket kan det nok derimot ikke kalles, ettersom det likevel er hjemmelaget som fortsetter målproduksjonen når Thomas og Magnus setter to til etter 24 og 26 minutter, fremspilt av hhv. Patrik og Joachim. Med matchbildet tilbake slik vi vil ha det, setter Mats, Anders og Thomas i tur og orden 6-, 7- og 8-0, med Fredrik x2 og Patrick som arkitekter.
Vi får forøvrig takke opphavsmannen av Heen-finta for å være årvåken nok til å rette opp slik at Fredrik fikk fortjent betalt for sitt fabelaktige forarbeid foran 8-0.
(skuddstatistikk 13-7)

hif-lillestrom undertall drepes

Her ser vi gutta drepe bortelagets overtall med bravur.
Gammelt jungelord: Nekter du skudd på mål, slipper du ikke inn.

lillestrøms-adolfsson-skyter

Adolfsson får endelig løsnet ett av Lillestrøms få skudd på mål, uten å få hull på byllen

hif-lillestrøm Fredrid peker og forklarer

Fredrik med klare instrukser på hvor han vil ha oppspillet

Snelling gjør 7-0 mot lillestrøm

Anders gjør 7-0 på tross av fire motspillere parkert på fire kvadratmeter foran mål

Tredje periode gir bare mer av det samme som vist i første periode og det som ble vist etter den litt rotete starten av andre periode. Skuddstatistikken stopper på 14-2, og produksjonen stopper på 3 nye mål av hhv 2x Thomas og Andreas, fremspilt av Patrick, Anders og Joachim.
Kara kunne og burde kanskje gjort ennå flere, men det er jo helt naturlig at det senkes noen prosent når kampen allerede er avgjort, og det frister fort å gjøre c-momenter fremfor å sette den i nettet.
Morro at Michael får en shutout i denne kampen, og selv om avslutningene ikke akkurat hagler må han likevel til pers med noen kvalifiserte redninger i andre periode. Når det i tillegg leveres 100% i backcheckinga hos løperne, og helhjerta forsvarsspill over hele fjøla foran, så blir totalen smultringen bakover. Nice!

hif-lillestrøm Michael murer igjen

“None shall pass!”

Denne herren er for tiden å finne i en kombinert rolle som skuddtrener og mikrofonkunstner, og det er ingen tvil om at den nær mytiske skuddstyrken som læres bort har satt sine klare spor i laget.

hif-lillestrøm Magnus shower Fredrik sover

Magnus tar kontroll over ballen, mens Fredrik tilsynelatende er nære på å sovne og bikke over vantet

Ellers lurer jeg på om det er noe marked for “innebandykort” sånn som fotballkorta i gamle dager når vi geriatrikerne var unge? For jeg gir glatt gode penger for innebandykort av Mats, what a f”#¤%& brilliant player!
Vinner 100% av alle typer dueller, og det sier vel det meste når vi blir sjokkerte på sidelinja når ett eneste oppspill ikke gikk dit han ønsket.

Coachen er nok ikke helt uenig, og blant mange veldig gode blir det følgende spillere som får “stjerner” i bokji:
100 – Mats
2 – Fredrik
1 – Joachim

hif-lillstrøm Joachim er klasse

Joachim har vist seg som akkurat den klassesigneringen vi håpet på og regnet med

Hvis noen Lillestrømlinger skulle være vonbrotne av referatet, slapp av og pust med magen.
Bruk det til motivasjon mot returmøtet 21.februar, så kanskje vi står foran et mer spennende oppgjør da.
All is fair in love and war ;0)

Neste anledning til å se kara i aksjon, er kommende lørdag kl. 13:00 i Haugerudhallen når vi tar i mot vålerenga. Møt opp!

Bortelaget tar på sin side i mot Bækkelaget hjemme i Skedsmohallen kl 18:00 samme dag, til hva som må kalles en “6-poengerskamp” som de må vinne dersom de skal være med i kampen om gull , ære og berømmelse.