Lokal kampanje starter opp: Nå må det skje noe med nye skoler og idrettsanlegg for Haugerud og Trosterud!

"Vi er mange som er forventningsfulle til hva det kommende Planprogrammet kan gi av fornyelse av nærmiljøet. Og vi er mange som er klare til å bidra. Men vi er også veldig utålmodige. Vårt budskap til kommunens politikere og etater er ganske enkelt: Nå må det snart skje noe. Nå!"

I disse dager har en gruppe lokale foreninger og ildsjeler satt i gang en kampanje for å få fortgang i bygging av nye skoler, idrettshall og idrettspark på Haugerud og Trosterud. – Dessverre er det slik at det er de som skriker høyest som ofte får mest og raskest. Vi på Haugerud og Trosterud har kanskje vært for snille og stille, sier Dag Endal som er leder av Haugerud IF.

Her kan du signere på et opprop til byrådet og Oslo kommune.

De vil ha fortgang i bygging av nye skoler og idrettsanlegg, Fra venstre Jon-Terje Bekken, Dag Endal, May Linn Hystad, Sigmund Gullikstad og Thomas Dahl. (Alle foto: Håkon Svensen Endal)

Idrettslaget er sammen med bl.a. FAU på Trosterud skole og på Haugerud skole, Østre Aker og Haugerud menighet, Dr. Dedichens Drivhus, Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb og Haugerud og Trosterud Vel om den nye kampanjen. Initiativet kom fra FAU på Trosterud skole som ser at skolen er for liten for tilstrømningen av elever og for gammel til å kunne drives rasjonelt. Nå er det bestilt tre brakker for å kunne ta inn de fleste elevene neste skoleår.

Jon-Terje Bekken som leder FAU på Trosterud sier at vi har hørt i mange år at skolene bare har noen få års teknisk levetid igjen. – Dessuten er skolene sprengt. Samtidig er det slik at folk vil bo i området her med barna sine. De vil ha barna sine på de lokale skolene, som drives veldig bra. Prognoser for elevtall viser at trykket på skolene vil øke i årene som kommer. Elever blir allerede avvist og sendt til skoler i andre områder.

Se oppslag i Akers Avis om saken.

– Situasjonen er den samme for Haugerudhallen, sier Dag Endal i Haugerud IF. – Hallen er gammeldags og nedslitt og har vært uten vesentlig vedlikehold siden den ble bygd på 70-tallet. Kapasiteten er mer enn sprengt, og Haugerud IF må bremse på oppstart av ny aktivitet pga. manglende kapasitet for hallidrettene. Judoklubben, som har bygd sine egne lokaler i kjelleren på ungdomsskolen, øker sterkt i medlemstall og aktivitet. – Vi har også for lengst vokst ut av våre lokaler, sier lederen i NJJK, May Linn Hystad.

Thomas Dahl sier at kampanjen nå legger fram et forslag til hvordan man kan bygge to nye skoler, hall og idrettsanlegg på Haugerud uten nedetid. – Med vår løsning kan vi få et spennende kultur- og aktivitetssenter med rask byggestart, null nedetid og gode sambruksløsninger. Vår kampanje starter denne uka, og så blir det oppfølging overfor det politiske miljøet i tur og orden. Dette skal vi få på plass – NÅ, sier Thomas Dahl på vegne av Boost Haugerud og som nestleder i idrettslaget.

Her kan du lese mer om kampanjen, hvilke løsninger som blir foreslått og hva som er begrunnelsen:

Underskriftskampanjen «Haugerud – kom i gang!»

Kampanjeplattform Haugerud – kom i gang

Begrunnelsen

– Det blir ikke enklere av å vente. Det blir ikke billigere av å vente. Det er ingen grunn til å vente, mener Dag Endal. – Vi som driver foreninger, aktiviteter og skoler lokalt, er mer enn villige til å tilpasse vår virksomhet for å forenkle kommunens planlegging og bidra til effektive, flotte og rimelige løsninger. Våre forslag har vi framstilt i form av arkitekttegninger og tekst som vi nå oversender både politikere og ansatte i Oslo kommune.