Mesterlig comeback ga herrene livsviktig poeng

Fredag kveld var det klart for bortematch mot et lag som i likhet med oss har slitt en del i år. Sagene sto med fire strake tap og null poeng så langt.

Sagene – Haugerud 9-9 (2-2, 3-3, 4-4)
Bjølsenhallen
Tilskuere: 48
Mål Sagene: Stian Larsen 3, Runar Snellingen 3, Aksel Dahl, Jan Frode Snellingen, Petter Alexandersen.
Mål Haugerud: Patrick Sveen 3, Thomas Ihle 3, Christer Hansen 2, Marius Folgerø.
Utv.: Sagene 4×2 min., Haugerud 1×2 min.
Skudd: 38-43
Dommere: Haug/Rønningen
Kilde: innebandy.no 

I Bjølsenhallen er Sagene vanligvis gode, det fikk vi hvertfall erfare i fjor når vi tapte 13-8 der. Vi forventet å se et revansjelystent Hiffen-lag etter katastrofematchen mot Akerselva sist. Vi mangler en av våre viktigste spillere i Magnus Sivertsen i denne kampen, og når gamle far Heen, drar på seg en strekk i ribbeinet etter å ha skutt så hardt som bare Heen selv kan gjøre på oppvarmingen, måtte han også melde pass i siste liten. I tillegg hadde vi også Mathias Folgerø og Christoffer Welin ute.

Det gjorde at vi valgte å flytte ned Fredrik Kragfoss som back, og han fikk dermed ansvar for å ta ut Sagenes store zorrostjerne, Runar Snellingen!

Laget ble da slik :
Keeper : Michael Kristiansen
1.Rekke : Andreas Lindberg, Christer Hansen, Daniel Palmer, Patrick Sveen, Thomas Ihle
2.Rekke: Henrik Stenrød, Fredrik Kragfoss, Kristian Stenrød ,Marius Folgerø, Thomas Dahl.

Førtste periode i gang, og vi fortsetter som vi pleier å gjøre, nemlig å slippe inn et mål rett fra dropp – 37 sekunder tok det før Sagene var foran. Heldigvis svarer Marius Folgerø umiddelbart fra dropp og vi har 1-1 etter 1.03. Det for roet seg litt nå, og litt sjanser begge veier, før Sagene går opp i 2-1 ledelse på et frislag vi snakket om før kampen. Runar til Jan Frode Snellingen. Hørt den før? Vi kommer oss tilbake igjen, når Sagene surrer i byttene sine, og Patrick Sveen for satt inn 2-2 som blir perioderesultatet.

Over i den andre perioden, og det er Hiffen som kjører nå, først sender Christer Hansen oss i føringen med 2-3 etter ett skudd som vel målte 110 km/t ??? Når så Stenrød brødrene begynner å kjøre klikk-klakk-spill av høy klasse, og Kristian serverer til Patrick Sveen er vi plutselig oppe i 2-4-ledelse. Men så kommer det ting som har skjedd så mange ganger før i år. Personlige feil, og vi har dessverre noen grove i dag også. 3-4 kommer etter en mislykket dragning i egen sone. 4-4 kommer i overtall fra Mr.Zorro og vi er like langt igjen. Christer Hansen skyter oss igjen opp i ledelsen med 4-5 bare noen minutter igjen av perioden, men så kommer det nok en personlig feil i egne rekker, og Sagene for satt 5-5 før sirenen går for pause.

Vi starter siste periode i overtall, men så kommer det nok en personlig feil, Thomas Ihle ser ut til å ha en fullstendig blackout da han server Sagene en gratissjanse som de tar vare på og vi har 6-5 til hjemmelaget. 7-5 kommer 7 minutter ut i siste periode, og Sagene ser ut til å punktere kampen. Men så får vi sjansen i overtall 5 mot 3 etter at Sagene har fått pratet på seg litt minutter. Thomas Ihle ser sitt snitt til å revansjere den katastrofale feilen, og banker først inn 7-6, før han også like godt setter inn utligningen til 7-7 og vi er like langt igjen. Men så slipper vi Mr. Zorro et lite sekund og det er nok til at han får sendt Sagene i 8-7 ledelse, 9-7 kommer i byttet etter, og Kevin tar time out og er rasende, litt Gunnar Pettersen over den, og vi går ned på folk og blir enig om å bombardere målet til Sagene. Tre minutter har vi på oss, og Patrick Sveen starter opphentingen og 9-8, før vi får et frislag som Patrick Sveen tar lynhurtig til Thomas Ihle som banker inn utligningen til 9-9 med 1.16 igjen å spille.

Kampen ender til slutt 9-9 i et fyrverkeri av en innebandykamp. På slutten er faktisk vi nærmest seieren, men fair med 9-9 og poengdeling.

Vi sitter igjen med en følelse på at Sagene er et lag vi burde slått, men når kampen blir som den blir, var det hvertfall livsviktig å få med seg et poeng derfra. Det kan vise seg å bli gull verdt når vi teller opp i mars. Nok engang er det personlige feil som gjør at vi ikke vinner kampen, men denne gang kriger gutta seg inn i kampen hver gang og viser en vilje til å stå opp for hverandre. Det skal vi ta med oss i fortsettelsen, også skal vi prøve å luke bort de enkle feilene. Skryt til dommerene som dømmer en meget god kamp. Legger lista høyt, og tillatter en del som gjør at ikke kampen blåses i stykker. De skal også ha for at de tør å vise ut Runar Snellingen når han står å protesterer, for det er nemlig ikke alle dommerpar som tør å gjøre det. 

Best på Haugerud i dag er Patrick Sveen, spiller tre gode perioder, og er sentral i opphentingen som ender med poeng. Fem målpoeng og han har virkelig funnet storformen de siste rundene. Jobber, sliter og kriger i 60 minutter og går foran. Fredrik Kragfoss sa seg villig til å ta ut Runar Snellingen før kamp, noe ikke veldig mange andre hadde lyst til. Men Fredrik løser det på en fantastisk måte, og i sin backdebut, holder han Snellingen til nul poeng mens han har ansvaret for ham. Fredrik er blitt en potet i laget vårt, og kan nå bekle alle posisjoner. Han leverer alltdi 110% uansett, og leverer stort sett alltid. En meget viktig spiller for oss, og han gir oss mange alternativer, når han kan være så fleksibel. Thomas Ihle revansjerer seg også mesterlig, å er direkte sentral i at vi tar poeng til slutt. Viktig at kapteinen tar anvar når vi trenger det som mest.

*** Patrick Sveen
** Fredrik Kragfoss
* Thomas Ihle

Neste helg er det frihelg for våre gutter, siden landslagssjefen ikke fant plass til noen av gutta våre på samling førstkommende helg, men Lørdag 2. november kommer nyopprykkede Lye på besøk, og det blir en livsviktig kamp for Hiffen. Med seier der kan vi komme oss noen plasser oppover på tabellen, og det er en kamp som skal vinnes, såpass ærlige må vi være. Men det blir ikke enkelt: Lye står også sålangt med to poeng, og rystet flere gode lag sålangt i sesongen. Så vi forventer et skjerpa Hiffen-lag som skal gjøre alt i sin makt for la poengene bli igjen i haugerudhallen. Da har vi også en ny mann klar for spill. Christoffer Vadla debuterer nok for Hiffen i hjemmemøtet mot Lye og det gleder vi oss til å se. Haugerudhallen 1600 lørdag 2. november!