Møt Jerrell – ny prosjektleder for Åpen hall!

Det er klart for vaktskifte i Åpen hall på Haugerud. Jerrell Hooker tar over som prosjektleder etter Mai-Britt Andersen, som har hatt dette ansvaret i over seks år. Jerrell har erfaring fra slik aktivitet både i New York og London.

Fra 1. mai 2018 tok Jerrell Hooker over som prosjektleder for Åpen hall. Det vil si å ha overordnet styring og ledelse, følge opp og veilede de unge lederne, styre økonomien og holde kontakt med eksterne parter. Ikke minst gjelder dette Oslo idrettskrets, som finansierer Åpen hall-tilbudet gjennom årlige bevilgninger fra posten «Inkludering i idrettslag».

Jerrell er allerede godt i gang, men det blir en overgangsperiode der Mai-Britt bidrar til opplæring og at overgangen blir så god som mulig. Samtidig vil Haugerud IF bruke denne overgangen til å iverksette en del tiltak for utvikling av Åpen hall-tilbudet; tiltak som vi har hatt på blokka en periode allerede. Både de unge lederne og eksterne partnere har bidratt med forslag til hva som kan gjøre tilbudet enda bedre.

Hver lørdag de fleste ukene i året, fra klokka seks og utover mot klokka elleve på kvelden, er Haugerudhallen åpen for ungdom som vil møtes og drive med aktiviteter sammen. Det er ingen faste opplegg. Utstyret står klart, og så gjør ungdommene det de har lyst til, enten det er å sitte og prate, slenge i tau, spille bordtennis eller futsal. Mellom 50 og 100 unge møtes på denne måten på lørdagene, og særlig i perioder som det er kaldt og surt å henge ute. Slike kvelder kan det være opp mot 150 unge innom i løpet av kvelden.

Jerrell Hooker er nyinnflytter på Haugerud. Han kom hit for litt over et års tid siden, sammen med kona Winta, som er «gammel» og velkjent Haugerudjente, og deres lille baby Gabriel. Etter en periode som hybelboere hos familie, er de nå etablert med egen leilighet i Haugerud borettslag. Jerrell har jobb hos Nike Outlet på Vestby, og Winta jobber med HR hos Discovery Channel.

Det gikk ikke lenge etter at de var flyttet til Haugerud før Jerrell slo på tråden til Haugerud IF og sa: «Jeg mener at alle må bidra i lokalsamfunnet sitt. Det har jeg gjort der jeg har bodd i New York og London, og nå vil jeg gjerne gjøre noe for Haugerud. Har du oppgaver til meg?» Kort tid etter var han trener og lagleder for G2002-laget i fotballgruppa; en fin gjeng gutter som trengte en erfaren og stabil leder. (Bildet til høyre)

Jerrell har en helt annen bakgrunn enn de fleste Haugerudianere, men en veldig verdifull bakgrunn for oss. Han er opprinnelig fra Trinidad og Tobago og snakker for øyeblikket mest engelsk, men blir bedre på norsken, dag for dag.  Han har sin formelle utdannelse fra USA; en Master i Sports and Business Management og en bachelor i økonomiadministrasjon.

Utdannelsen sin har Jerrell både brukt til jobber innenfor store private selskaper og i frivillig arbeid i lokalsamfunnene der han har bodd. Han har vært engasjert av FIFA i verdenscupen for ungdomslag, jobbet ved et sportssenter for ungdom i Hounslow i London, vært administrator for The Foundations School i Washington DC som gir skole og fritidsaktivitet for barn i risikosonen, og vært sportslig leder for Police Athletic League i New York; et utviklingsprogram for ungdom i risikosonen i blant annet Queens, Bronx and Brooklyn.

Denne bakgrunnen skal Jerrell Hooker nå bruke til å lede og utvikle Åpen hall på Haugerud, sammen med de erfarne unge lederne som har drevet Åpen hall gjennom flere år under Mai-Britt Andersens ledelse. – De unge lederne er en viktig ressurs for Åpen hall, sier Jerrell. – Jeg gleder meg til å bli kjent med dem og jobbe sammen med dem for å gi ungdom på Haugerud og Trosterud et spennende fritidstilbud.