Ny flott innebandybane – ute i idrettsparken

Den som tar seg en tur innom idrettsparken på Haugerud, får en hyggelig overraskelse. Der lyser det i blått der hvor det før var svart asfalt. - Helt konge, konkluderte Kevin Hansen, sportslig leder i Haugerud Innebandy da mange timers monteringsjobb var gjort.

Noen ganger skjer ting veldig fort. Og gir til og med et godt resultat. Slik er det med den nye bandybanen som ble montert i idrettsparken på Haugerud nå i helga. Mellom tennisbanen og ballbingen ligger det nå en flott bandybane. Det startet bare for noen dager siden.

Oslo og Akershus-regionen i Norges Bandyforbund kontaktet Haugerud IF og spurte om klubben ville disponere en utendørs innebandybane som de hadde liggende på lager. Banen var finansiert av en bevilgning fra Sparebankstiftelsen DNB og har blitt brukt til enkeltarrangementer en gang imellom. Bandykretsen ønsket at den fine banen skulle komme oftere i bruk.

Bare fem-seks dager senere ligger banen montert på Haugerud. Men det medførte en betydelig jobb med montering. Sju lokale ildsjeler lå på kne i styrtregn både fredag og lørdag og puslet sammen plastbrikkene. Tre av Haugeruds ivrige unggutter gjorde en flott jobb med montering; Rayan, Hamdi og Elisa, i tillegg til Kevin, Bernt, Thor Olav og Dag fra HIF.

Banen mangler bare to mål som vil bli kjøpt inn om kort tid. Banen er i utgangspunktet laget for innebandyspill. – Men den kan brukes til mange aktiviteter, sier sportslig leder i Haugerud Innebandy, Kevin Hansen. Noen ganger er banen reservert til organiserte treninger i Haugerud IFs regi. Da må andre forlate banen og slippe til HIFs aktivitet.

– Dekket på banen egner seg like bra til dans, capoeira, basket og fotballspill med smålag. Banen er helt konge, der den ligger nå og pynter opp i idrettsparken. Den blir en fin tilleggsressurs å bruke i «Tidenes aktivitetssommer 2020», sier Kevin som også er prosjektleder for dette programmet.

– Vi retter en stor takk til Norges Bandyforbund som lar oss disponere denne flotte banen og en like stor takk til Sparebankstiftelsen DNB som i sin tid ga støtte til innkjøp av banen, sier lederen i Haugerud IF, Dag Endal. – Haugerud IF har store planer for å bygge opp en sterk innebandygruppe i klubben, og vi har hatt god drahjelp av Bandyregionen på mange områder. Den nye banen gir energi til å jobbe enda hardere for å starte innebandyaktivitet for barn og ungdom.