Nytt samarbeid om dansetilbud på Haugerud

Det er all grunn til å smile. Haugerud IF og Norges Danseforbund har undertegnet en samarbeidsavtale som skal bidra til utvikling av et stort og bredt dansetilbud på Haugerud. Klubben har allerede danseklasser, nå utvides virksomheten med flere klasser og flere danseformer.

Den nye avtalen ble undertegnet onsdag 5. juli av Anne Cathrine Røste (t.h. på bildet), organisasjonssjef i Norges Danseforbund, og Laila Svendsen (t.v.), ny prosjektleder for dans i Haugerud IF. Ideen om et slikt prosjekt oppsto da Danseforbundet tok kontakt med Haugerud IF sent på våren.

– Vi var ute etter en klubb som kunne hjelpe oss med å utvikle en modell for å integrere dans i fleridrettslagene. Det er stor aktivitet av dans både i og utenfor Norges idrettsforbund, men vi mener at en tilknytning til idrettens organisasjon og idrettslagene vil gi bedre grunnlag for å utvikle gode og rimelig dansetilbud, sier Anne Cathrine Røste.

“Hele nærmiljøet i bevegelse”

Nyansatt prosjektleder på deltid det kommende året, Laila Svendsen, kvitterer med at klubben tok i mot Danseforbundets invitasjon med åpne armer. – Haugerud IF har som visjon å «sette hele nærmiljøet i bevegelse», både gjennom mosjon og trim og konkurranseidrett. Klubben skal nå ut til flere ved å tilby en større bredde av danseformer.

Vi kommer til å få stor nytte av det Danseforbundet har å bidra med, forsikrer Laila. – Instruktører, aktivitetsopplegg, kurs, inspirasjonssamlinger osv. Men etter hvert skal vi kunne stå på egne bein når samarbeidet med Danseforbundet har gitt oss nye og gode lokale instruktører.

Bidrag til Områdeløftet

Haugerud IF ser det nye danseprosjektet også som et viktig bidrag til Områdeløftet for Haugerud og Trosterud. – Områdeløftet skal bidra til et bredere kulturtilbud, og vi vet at dans er en attraktiv aktivitet for mange i vårt område. Med tid og stunder får vi både en kulturpark og en kulturstasjon her i nærmiljøet, og da bør dansen finne sin naturlige plass der, sier HIF-leder Dag Endal. Han viser også til at klubben har argumentert for at de nye skolene og hallen som skal komme om noen år, må inneholde gode muligheter for et bredt spekter av kultur og idrett, inkludert sjakk, dans, kampsport, teater, musikk. – Vi er glade for at Områdeløftet og Bydel Alnahar gitt økonomisk støtte slik at vi kan realisere dette store danseprosjektet.

Anne Cathrine Røste tror at Danseforbundet kan bidra til Haugerud IFs dansesatsing på mange områder. – Klubben blir del av et stort nasjonalt dansemiljø. HIF får tilgang til instruktørkurs og workshops med høyt kvalifiserte instruktører. Forbundet arrangerer turneringer og battles som Haugerud IFs dansere kan være med på. De aller beste kan til og med bli deltakere i VM og EM, om det dukker opp talenter som vil satse så høyt.

Dans for både barn, ungdom og voksne

Samarbeidsaktivitetene var allerede godt i gang før den nye avtalen ble signert. Tone-Lise Teilman har hatt en prøvetime med linedance på Haugerud, og to nye og unge instruktører har vært på hiphop-kurs i Danseforbundet for å kunne starte egne klasser i Haugerudhallen til høsten. Danseklassene som HIF har hatt for barn, ungdom og damer fram til nå, vil bli integrert i det nye danseprosjektet. Det samme skjer med samarbeidet som HIF har med Trosterudklubben om dans for ungdom.

Linedance blir et av de nye tilbudene på Haugerud til høsten. Tone-Lise Teilman (til høyre på bildet) skal samarbeide med Laila Svendsen om å dra i gang dette. Raymond Sarlemijn (til venstre) arbeider med utvikling av kurs for linedance-instruktører, og Alegra og Emilian hjelper mamma Tone-Lise på jobb.