Nytt tilbud: Videokurs for ungdom

Haugerud IF inviterer til kurs som lærer lokal ungdom grunnleggende filmkunnskap, filming og redigering. I løpet av kurset skal deltakerne produsere korte, inspirerende videosnutter på mobiltelefonen som synliggjør Haugerud IF og skaper bevissthet rundt klubbens verdier.

Deltakerne kan være mellom 13-25 år. Du trenger ingen forkunnskaper, men du må være motivert og kreativ.

Undervisning og veiledning ledes av Ove-Kenneth Nilsen(bildet til høyre) som bor her på Haugerud og som jobber profesjonelt med film gjennom filmselskapet Hocus Focus. Kursøktene foregår på Haugerud IFs klubbhus og hos Hocus Focus. Kurset holdes over seks ettermiddagsøkter Første kursdag: 2. april 2019 på klubbhuset. Deretter 9. april, 23. april, 30. april, 14. mai og 21. mai.

Kurset er gratis. I tillegg vil deltakerne få med seg diverse ekstrautstyr fra kurset til odel og eie.

Vil du være med? Send en e-post til ove@hocusfocus.no og fortell hvem du er og hvorfor du vil være med. Eller send en kort video der du forteller det samme.

Slik blir kurset

2. april: Introduksjon

Deltakerne får en introduksjon til film og fortellerteknikk hos etterarbeidshuset Hocus Focus.

• Hva er postproduksjon og redigering?
  • Introduksjon til redigeringsappen Adobe Rush CC.

9. april: Opptak og foto

Deltakerne lærer om motiv, komposisjon, bevegelse, lyssetting og lyd.

Vi går gjennom opptak og filmene de har laget hjemme i fellesskap.

• Planlegging av opptak
  • Bli kjent med kamera på mobilen, muligheter, begrensninger og ekstrautstyr.
  • Vi lærer om intervjuteknikk
  • Vi utforsker formater. Horisontal vs. vertikal filming, slowmotion, timelapse og stills.

23. april: Redigering

Vi lærer om lydoverganger og fargejusteringer, musikk og effekter.

30. april: Sosiale media

• Oversikt over sosiale media. Forskjellige formater, innhold og målgrupper.
  • Maler og grafikk.
  • Nettfornuft, ting å huske på og passe på.

14. mai: Introduksjon til avansert videoproduksjon

• Vi ser på forskjellig kamera og opptaksutstyr og ser på Adobe Rush for pc og det profesjonelle klippeverktøyet Adobe Premiere Pro.

21. mai: Oppsummering og avslutning

Vi møtes for avslutning og markering av fullført kurs.