Om klubben

Haugerud IF tok opp badminton som en av sine idrettsgrener 4. oktober 1971 på initiativ av Tore Granerud, som ble gruppas første leder. Han er fortsatt aktivt med i klubben som oppmann og kasserer.

Badmintongruppa har alltid satset mye på sine unge spillere. Vi har hatt spillere som har vunnet fem NM-gull og deltatt på Norges lag i junior-VM.

Som den første av Haugerud IFs idrettsgrener spilte badmintongruppas lag seg opp i Eliteserien på begynnelsen av 80-tallet.

Badmintongruppa har hatt jevn vekst de siste 5-6 årene og har idag ca 150 medlemmer. Av disse er 70 under 19 år. Vi har spillere på de fleste nivåer, fra konkurransespillere til mosjonister. Det er mulig å spille 4-5 ganger i uken, mens det er organisert trening 3 ganger i uken. Klubben har treningstid i Opppsal Arena og i Haugerudhallen. 

Klubben legger stor vekt på lagspill og i sesongen 2011/12 hadde vi lag i alle divisjoner fra Eliteserien til 4 divisjon for voksne samt U15 og U13 lag for ungdom. Vi deltok også i en mer uformell U11 serie. Med ialt 9 lag var den klubben i Norge med flest lag i sesongen 2011/12. Både i sesongen 2012/13 og 2013/14 har satsingen på lagspill fortsatt og vi deltar nå med 10 lag i serien. 

Mesteparten av trenerressursene benyttes til barn og ungdom. Antall treningspartier kan variere fra år til år, men typisk er det tre ulike partier. Inndelingen er i hovedsak på ferdighetsnivå. 

Haugerud IF fyllte 40 år i 2010, mens Badmintongruppa fyllte 40 år i 2011. Begge årene arrangerte vi jubileumsturnering kombinert med Kretsmesterskap for Oslofjorden badmintonkrets i  Haugerudhallen med stor og bred deltakelse.

Badmintongruppas største løft i nyere tid kom i april 2012 da vi arrangerte Ungdommens Badmintonmesterskap 2012 sammen med Frogner IL i Oppsal Arena. Mesterskapet er Norges største badmintonturnering og ble en stor suksess med ialt 200 spillere i alderen 13-16 år fra hele Norge og det ble avviklet ialt 570 kamper. 

De senere år har gruppa typisk arrangert to større turneringer i Haugerudhallen. Før jul er det KM for Oslofjorden badmintonkrets og i mars nasjonal rankingturnering for ungdomsspillere. Da kommer det spillere fra alle landets hjørner til Haugerudhallen. 

Vi holder til på Haugerud i bydel Alna øst i Oslo og har medlemmer fra hele det søndre og østre Oslo. Treningene foregår enten i Haugerudhallen eller i Oppsal Arena. Begge plasser er lette å nå med kollektivtransport.