Spark en ball for Libanon!

Med slagordet «Spark en ball for Libanon» inviterte ungdommene til futsalturnering en lørdag i Haugerudhallen, - den gangen det var lov å møtes på den måten. Resultatet ble ikke bare mye fotballmoro. Arrangementet samlet inn over 2.800 kroner til hjelp for flyktningbarn i Libanon.

Arrangementsgruppa sammen med Choi fra Streetfootball Norway og triksemester Anders Solum (begge bak til venstre)

Våre «Unge ledere» og andre engasjerte ungdommer fra Trosterud og Haugerud vil gjerne lage aktivitetstilbud for sine jevnaldringer. Men engasjementet strekker seg også utover Norges grenser. Dette resulterte i en futsalturnering i Haugerudhallen en lørdag for noen dager siden. En gruppe på sju-åtte ungdommer, ledet av Dilara Senel, planla og gjennomførte hele arrangementet.

Avgift og vafler

På dette tidspunktet var det fortsatt lov å samles i litt større grupper. Turneringen hadde klasser for både jenter og gutter. Guttene stilte med flest lag, men jentene var nok aller ivrigst på banen. Lagene betalte en påmeldingsavgift, og i tillegg ble det solgt brus og vafler fra kiosken. Alt som kom inn på dette, skulle sendes til hjelp for flyktningbarn i Libanon. I tillegg var det flere voksne som støttet ungdommenes initiativ ved å sende penger. Takk til disse også!

Flyktninghjelpen

Arrangørene tok en sjekkerunde for å avgjøre hvordan man skulle få kanalisert pengene til Libanon. Valget falt til slutt på Flyktninghjelpen som har et omfattende arbeid i Libanon. På deres hjemmesider står det at det er over 1,4 millioner flyktninger i Libanon, de fleste av dem fra Syria og Palestina, og en stor andel er barn. Behovet for penger er med andre ord stort, og nå er de 2.865 kronene fra ungdom på Haugerud og Trosterud sendt.

Triksemester på besøk

Midt i futsalturneringen var det trikseshow. Andreas Solum, som bl.a. har vært verdensmester i fotballtriksing, viste hva som er mulig å få til med en fotball – hvis man bare øver nok. Deretter ble våre lokale ungdommer utfordret til duell, og flere var spreke og tøffe nok til å prøve seg mot Andreas. Trikseshowet var et fellestiltak med Streetfootball Norway og Rolf Choi Tenold som vi har hatt et godt samarbeid i mange runder allerede.

Underveis i arrangementet ble det tatt noen fine «gatebilder» av ungdommene, i undergangen ved rundkjøringa der Dr. Dedichensvei. Disse bildene og sort/hvitt-bildene nedenfor ble tatt av fotograf Dag Knudsen/Daylight AS. De øvrige bildene er tatt av Dag Endal.