Stinn brakke på forrykende danseshow

Dansesesongen 2019 på Haugerud ble avsluttet med et forrykende danseshow i samlingssalen på ungdomsskolen. Stinn brakke. Mer enn 340 presset seg inn; dansere, foreldre, søsken, besteforeldre, onkler og tanter. 120 dansere var i sving på scena, den yngste var tre, den eldste var 70 år.

Det har blitt tradisjon at Haugerud IF arrangerer stor dansegalla for å markere avslutningen på de halvårlige dansekursene. Oppslutningen har økt for hvert år, og i år vokste arrangementet ut over det samlingssalen på ungdomsskolen har plass til. Og da hadde alle danserne fått beskjed om at de bare kunne ta med seg den aller nærmeste familie som tilskuere.

Programmet som de 340 tilskuerne fikk oppleve, var tettpakket og variert. Den ene danseformen avløste den andre, og både treåringer, litt eldre barn, tenåringer og voksne damer entret scena og viste hva de har lært det siste halvåret. Her var det «lek, bevegelse og rytme» med de minste, flere grupper med ballett, hip hop for flere grupper ungdommer og Zumba og Linedance med de voksne damene.

– Når får dere se noe av det vi kan tilby. Det er bare å melde seg på neste halvår, var appellen fra prosjektleder Laila Svendsen, som guidet forsamlingen gjennom programmet. – I våre danseklasser er det plass for alle. Her trenger man ikke være verdensmester. Dans er en morsom form for trim!

Dansetilbudet på Haugerud er en del av Områdeløft Trosterud Haugerud og et viktig tiltak fra Haugerud IFs side for å realisere klubbens motto om å sette hele nærmiljøet i bevegelse.

Nytt av året i Haugerud IFs dansetilbud, var K-pop for ungdom. «K-pop» er koreansk popmusikk, og det er laget en egen danseform til denne musikken. – Det er nesten ingen som har dette tilbudet, så vi har hatt henvendelser fra hele byen og fra området rundt Oslo. Det er en betydelig gruppe ungdommer som er veldig opptatt av K-pop, og det er morsomt at Haugerud kan være stedet der disse får praktisert sin hobby, sier Laila Svendsen (bilde til høyre). – Vi er muligens de aller første i Oslo, skal vi tro tilbakemeldingene fra entusiastene.

Laila forteller at Haugerud IF har hatt 240 deltakere til sammen på dansepartiene i 2019. Mange av dem har gått både vår- og høstkursene, og en del har tatt flere kurs samtidig. – Jeg er stolt av instruktørene våre, som gir danseopplevelser som både barn og voksne setter pris på og kommer tilbake til, sier prosjektlederen.

–  I januar 2019 kom to ballett-klasser inn i bildet, og høsten 2019 økte vi ballett-tilbudet med én klasse for litt øvet, vi fikk inn en ekstra Zumba-time for voksne og det nye K-pop-kurset.

Fra januar 2020 fortsette vi med de samme kursene som denne høsten, bortsett fra Bollywood. I stedet for Bollywood får vi K-pop for ungdom /voksne fra 16 år. Vi tar i bruk enda et lokale for å kunne holde flere kurs samtidig; trimrommet på Haugerud Frivillighetssentral, rett ved T-banen. Vi får stadig inn forslag og ønsker om ulike kurs, noe vi vurderer fortløpende. I vårsesongen vil vi se an muligheten for mer nytt fra høsten 2020, lover prosjektlederen.

Danseavslutningen for de neste sesongene skal også opp til vurdering, da arrangementet har vokst seg ut av våre sentrale lokaler på Haugerud. Enten blir det å dele opp avslutningen i mindre grupper, eller ha et enda større lokale enn samlingssalen på ungdomsskolen.