Stor interesse for sjakk på Haugerud!

Fullt hus! Og vel så det. Auditoriet på ungdomsskolen ble fylt til randen da første sjakk-kveld på Haugerud ble gjennomført 4. november. Med Geir Nesheim fra Sjakkforbundet som instruktør var det full konsentrasjon over brettene. Nå blir det fem gratis kurskvelder på ungdomsskolen, og siden kanskje oppstart av Haugerud IF Sjakk.

Mange i nærområdet vårt er opptatt av sjakk. Det har skolene rapportert om. Det spilles både i timer og friminutter, og interessen for sjakk har ikke blitt mindre etter at Magnus Carlsen har blitt et verdensnavn.

Men de som har hatt lyst til å spille «på ordentlig», har måttet reise langt for å finne en sjakklubb. Dette kan det bli en forandring på. Nå kan det bli sjakklubb på Haugerud, og den kan bli stor! Mellom 80 og 90 barn og voksne møtte opp da det var informasjonsmøte om sjakk på ungdomsskolen tirsdag.

Geir kurs i auditoriet 600p.jpg Barn spiller 600p.jpg   Alle i auditoriet 600p.jpg

Sjakktilbudet på Haugerud blir til i et samarbeid mellom Haugerud IF, Boost Haugerud og Norges Sjakkforbund og med Mads Aanerud som ildsjel. Sjakkforbundet har engasjert seg sterkt i dette, og generalsekretæren Geir Nesheim stilte personlig opp som instruktør på åpningsmøtet. Bare det beste er godt nok når vi skal starte sjakklubb på Haugerud!

Neste steg blir et femukers gratis sjakk-kurs for alle interesserte. Over 50 meldte seg umiddelbart. Hver tirsdag fram til 9. desember skal Mads og Geir holde kurs på ungdomsskolen. Nybegynnerne starter kl. 17.30, mens de som har spilt litt før, møtes kl. 19.00.

Her kan du se invitasjonen til sjakk-kursene.

Så vil tiden vise om vi starter sjakk-klubb når vi kommer på nyåret. Dét er i hvert fall målet. Til dette trenger vi en liten gruppe av frivillige voksne som kan være med og organisere og lede. Noen der ute som har lyst til å bli med? Vi kan love mange fine sjakkstunder – og vissheten om at du gjør noe positivt for nærmiljøet og noe viktig for barna våre.

Er du interessert? Kontakt Mads Aanerud; mads.aanerud@getmail.no