Tore har egen plakett i idrettsanlegget på Haugerud…

Det er alltid hyggelig når klubbens æresmedlemmer kommer innom klubbhuset. Forrige dagen var det dobbelt hyggelig. Da kom Tore Stenslie og Erling Heen bare med et par timers mellomrom. Tore hadde dessuten en litt spesiell ting han måtte sjekke på tennisbanene…

Tore Stenslie inspiserer steikeplata fra Tove og Tores komfyr på tennisbanene.

Tore Stenslie og Erling Heen er to navn som går igjen i alt av klubbdokumenter fra noen år tilbake. De var aktive bidragsytere til utvikling av klubbens på så mange måter. Det er de blitt hedret for ved å bli utnevnt som æresmedlemmer i klubben. En eksklusiv æresbevisning. Bare 18 har blitt tildelt æresmedlemskap i klubbens 50-årige historie. Du kan se lista her.

Noen av æresmedlemmene er høyst aktive bidragsytere i klubbens arbeid fortsatt. Andre har trappet ned, men har fortsatt HIF-en i sitt hjerte. Tore Stenslie og Erling Heen er to slike. En gang HIF-er, alltid HIF-er.

For noen dager siden dukket de to opp på klubbhuset med bare et par timers mellomrom. Begge ville hilse på, se hvordan det står til med aktiviteten og banene og klubbhuset, og gi noen oppmuntrende ord til oss som er aktive i dag. Dette setter vi pris på!

Tore er fortsatt aktiv som tennisspiller, i sitt 87 år! Man skulle tro det var feil i medlemsregisteret, for mannen ser jo uforskammet ung og sprek ut. Tore ville spesielt sjekke tennisbanene bak klubbhuset. Ikke for å spille, men for å sjekke en liten detalj. Bak krana til vanningsslangen henger det ei metallplate for å hindre vannsøl. Den ville han se.

–  For mange år siden fant vi ut at vi måtte få opp ei plate der, fortalte Tore. – Vi visste ikke hva vi skulle bruke. Da kom jeg på det; steikeovnen hjemme! Jeg dro hjem og tok med meg et av steikebrettene i komfyren vår. Den skar vi til og hengte opp på gjerdet på tennisbanen.

Og der henger plata fortsatt og gjør nytten sin. Dermed er Tore det eneste HIF-medlemmet som har en egen plakett i idrettsanlegget! Riktignok uten navn på, men plakett er plakett.