Vi har fått penger til sjakkutstyr og lysanlegg

I Haugerud IF kan vi glede oss over to nye pengegaver. Pengene vil gi økt aktivitet for barn og unge her i området. På den måten blir gavene til glede for mange og gjør Haugerud til et finere sted å bo. Gavene skal gå til innkjøp av sjakkutstyr og til nytt lysanlegg på asfaltbanen bak ungdomsskolen.

Bare i løpet av tre-fire dager fikk vi to meget hyggelige meldinger til Haugerud IF. Den første kom fra Mediehuset DittOslo og Hafslund. Vi skulle få 12.500 kroner til å kjøpe nytt sjakkutstyr til den nystartede sjakkaktiviteten vår.

Kort tid etter kom den gladmelding fra Sparebankstiftelsen DNB. Stiftelsen skrev at de hadde fått 1209 prosjektsøknader høsten 2014, og mange av prosjektene som det ble søkt til var svært gode. Desto hyggeligere at stiftelsens styre valgte å gi 200.000 kroner til Haugerud IF! Pengene skal gå til å rehabilitere lysanlegget på asfaltbanen bak ungdomsskolen. Der har vi nå ballbinge, cricket-pitcher og tennisbane på sommeren. På vinteren legger FAU på Trosterud skole skøyteis – hvis temperaturen tillater det.

Dag Mads og Geir med sjekk 600p.jpgDet gikk i rakettfart med overlevering av de 12.500 kronene til sjakkutstyr. Da vi fikk beskjed om pengene, gjorde våre instruktører Geir Nesheim fra Sjakkforbundet og Mads Aanerud fra Haugerud IF kort prosess. Brikker, brett og klokker ble bestilt på en fredag. Tirsdagen etter møtte DittOslo og Hafslund opp på sjakk-kurset vårt på ungdomsskolen og overleverte både penger og utstyr. 12.500 kroner ble til veldig mange brikker og brett. Nå kan vi arrangere turnering med godt over 100 spillere på en gang! I tillegg får vi fortsatt låne sjakkutstyret (og lokaler) av ungdomsskolen. Til gjengjeld får skolen naturligvis låne klubbens utstyr om de vil ha en større sjakkaktivitet. 

Det var redaktør Tore Bollingmo i Lokalavisen Groruddalen og Katarina Finneng fra Hafslund som kom for å overrekke gaven. De kunne fortelle at det var kommet inn over 60 søknader, og de hadde valgt ut Haugerud IF som en av fire vinnere denne gangen. – Vi er ute etter å gi penger til noe som kan gi varig aktivitet og som kan bli til glede for mange, fortalte de to. – Derfor var ønsket om sjakkutstyr til Haugerud IF midt i blinken for oss. Dette er utstyr som kan bli brukt lenge, og vi ser her at det er mange ivrige sjakkspillere i klubben allerede.

Se oppslaget i Lokalavisen Gorudalen her.

Oversikt over asfaltbanen 400p.jpgHaugerud IF trenger litt mer tid på å bruke opp pengene som Sparebankstiftelsen DNB har gitt til nytt lysanlegg. I dag står det gamle master med gamle lyskastere på asfaltbanen, men lyset har ikke virket på flere år. Dermed blir det vanskelig å bruke banene på asfalten i vinterhalvåret, til dels også på vår og høst når det skumrer. Bildet til venstre viser området med lysmastene.

– Vi er allerede i gang med prosjektet, forsikrer Per Kristian Løken som er ansvarlig for dette prosjektet i klubben. – Vi skal ha befaring med elektriker en av de første dagene. Da får vi vite hvor mye som må byttes og etter hvert hva det vil koste. Vi frykter at det kan være noe feil med strømkabelen fra barneskolen og bort til asfaltbanen. Må vi reparere den, blir det betydelig økte kostnader, sier Løken. – Dette håper vi å slippe. 

Per Kristian har vært en helt spesiell ildsjel i Haugerud IF helt fra starten og holder fortsatt koken. Vi kan i stor grad takke ham for at Haugerud Idrettspark er så flott som den er i dag. Per Kristian er nå fritatt fra det overordnede ansvaret for idrettsparken, men tar fortsatt ansvar for det ene prosjektet etter det andre. For eksempel å skaffe penger til nytt lysanlegg. – Vi blir nok ikke ferdige med dette prosjektet nå i vinter, så full nytte av pengene får vi først høsten 2015. Men da skal det bli fint!