Ballett

Ballettklasser høsten 2022

Barneballett 4-5 år (nybegynner)
I denne timen vil barna lære den grunnleggende basen for klassisk ballett. Samtidig vil fokuset være på musikalitet, kreativitet og danseglede. Timen vil bli basert på Royal Academy of Dance og ISDT sitt system, men tilpasset barnas nivå.  Vi ønsker at barna har det gøy i timen og opplever mestringsfølelse. Passer for både gutter og jenter. Foreldre venter utenfor mens barna har undervisning, da dette gir mest ro for barn og instruktører. Det betyr at barna må være såpass «modne» at de kan delta selv om foreldrene ikke er i samme rom.
Oppstart: mandag 5. september kl. 17.00-17.45
Sted: Trimrom i Haugerud Frivilligsentral, gult hus ved T-banen
Pris: kr 600 + kr 300 (kr 300 er den årlige medlemskontingenten til Haugerud IF)
Ta gjerne med drikkeflaske.
Påmelding: kun ett ballettkurs per person: Klikk her for påmelding

Barneballett 5-7 år (nybegynner)
I denne timen vil barna lære den grunnleggende basen for klassisk ballett. Samtidig vil fokuset være på musikalitet, kreativitet og danseglede. Timen vil bli basert på Royal Academy of Dance og ISDT sitt system, men tilpasset barnas nivå.  Vi ønsker at barna har det gøy i timen og opplever mestringsfølelse. Passer for både gutter og jenter. Foreldre venter utenfor mens barna har undervisning, da dette gir mest ro for barn og instruktører. Det betyr at barna må være såpass «modne» at de kan delta selv om foreldrene ikke er sammen med dem
Oppstart: onsdag 7. september kl. 17.50-18.35
Varighet: 11 onsdager til og med 23. november, ingen timer i høstferien
Sted: Trimrom i Haugerudhallen (venstre inngang A og ned trappa)
Klær: tettsittende bevegelige klær, myke ballettsko/antisklisokker og oppsatt hår. Ta gjerne med drikkeflaske.
Instruktør: Marthe (klikk for mer info om henne)
Påmelding: kun ett ballettkurs per person: Klikk her for påmelding

Barneballett 6-9 år (nybegynner, grad 1)
I denne timen vil barna lære grunnleggende teknikk i klassisk ballett. Timen vil bli basert på Royal Academy of Dance og ISDT sitt system, men tilpasset barnas nivå.  Målet er å få lære mer om ballett og ha danseglede. Vi ønsker også å få barna til å utvikle sin kreative side gjennom dans, og lære å ta hensyn til hverandre. Passer for både gutter og jenter.
Vi praktiserer det samme som mange andre dansearrangører: Foreldre venter utenfor mens barna har time, siden dette gir mest ro for barn og instruktører. Det betyr at barna må være såpass «modne» at de kan delta selv om foreldrene ikke er i samme rom.
Oppstart: mandag 5. september kl. 17.50-18.35
Påmelding: kun ett ballettkurs per person: Klikk her for påmelding

Barneballett 6-9 år (litt øvet, grad 2/3)
Denne klassen er for barn som har danset ballett før og ønsker en litt større utfordring. Det er mer fokus på teknikk i denne timen, samtidig som hovedmålet er danseglede og mestring. Timen er basert på «Cecchetti classical ballett» og kan sammenlignes med RAD og ISTD-systemet. Man bør ha gått minst to semestre på nybegynner-kurs, før man går opp til litt øvet-nivå. Oppgi hvor og når barnet har gått på ballett i påmeldingsskjemaet. Passer for både gutter og jenter.
Oppstart: mandag 5. september kl. 18.40-19.25
Sted: Trimrom i Haugerud Frivilligsentral, gult hus ved T-banen
Ta gjerne med drikkeflaske.
Påmelding: kun ett ballettkurs per person: Klikk her for påmelding

Vi tar forbehold om endringer. Begrenset antall plasser.
Kun påmeldte deltagere med betalt avgift kan bli med å danse. Påmelding gjelder kun via nettsidene under hver gren. Spørsmål om dansekursene kan rettes til dans@haugerudif.no eller til Laila Svendsen på mobil 93 48 46 60.