Haugerud IF innstiller alle idrettsaktiviteter fra torsdag 12. mars

Hovedstyret i klubben har i kveld vedtatt å innstille alle våre idrettsaktiviteter, fra torsdag 12. mars og til og med mandag 13. april. Korona-epidemien er ute av kontroll. Nå er det mange ukjente smittebærere. Da er det best at vi noen dager framover er minst mulig sammen med andre og ute i det offentlige rom, og at vi har fysisk nærkontakt med færrest mulig. Et lite offer å ta treningspause noen dager, men et viktig bidrag til helsedugnaden.

De nærmeste dagene skulle vi ha stor aktivitet i klubben. Mange hundre barn, unge og voksne skulle ha trent sammen mange dager i uka. Slik situasjonen er i Oslo nå, ville dette medført økt fare for spredning av smitte. Nå tar vi treningspause, og så gleder vi oss til at vi skal trene og konkurrere igjen om ikke så altfor lenge, håper vi. Når hovedstyret kom  til denne konklusjonen var det også fordi vi fikk veldig klare henstillinger både fra Oslo kommune og Oslo idrettskrets. Dessuten har mange forbund allerede vedtatt å avlyse alle kamper, cup-er, turneringer og andre konkurranser, og flere og flere idrettshaller blir stengt for all aktivitet.

Vi har laget en egen temaside om Haugerud IF og koronaepidemien. Her vill du finne oppdatert informasjon om hvordan klubben håndterer denne ekstraordinære situasjonen. Klikk her.

– Verden, Norge og Oslo står i en ekstraordinær situasjon, sier styreleder i Haugerud IF, Dag Endal og viser til at antall kjente smittede er fordoblet bare på et døgn. Epidemien har spredd seg raskt de siste døgnene, ikke minst her i Oslo. Nå er den ute av kontroll. Nå er det ikke bare snakk om kjente smittebærere, som det tross alt går an å håndtere, isolere og behandle. Nå er det smittebærere blant oss som ingen vet om. Da er eneste løsning at vi noen dager framover er minst mulig sammen med andre og ute i det offentlige rom, sier HIF-lederen.

Klubben vil komme tilbake med ny informasjon om aktiviteten etter hvert som smittesituasjonen blir mer avklart. – I mellomtida står Østmarka klar til å ta i mot mange som vil ta en gå- eller joggetur for å få frisk luft og mosjon. Finn gjerne en hyggelig turkamerat og hold litt avstand!

For English readers:

The Board of Haugerud Sportsclub has decided to cancel all planned sports activities in the club with effect from Thursday 12th of March through till Monday 13th April. This is our small but still important contribution to contain the spread of the corona virus. Please contact trainers or coaches if you need information about your specific activity within the club.