Basketlagene våre

Inntil høsten 2019 hadde Haugerud IF aldri hatt basket på programmet. I 2020 hadde vi to ungdomslag meldt opp til serie. For sesongen 2022/ 2023 har vi flere lag i seriespill. I dag er vi organisert i tre grupper, etter alder: senior, junior og akademi. Akademiet er en samlebetegnelse for de fire yngste lagene. Akademiet har en egen akademileder som har overordnet ansvar for tilbudet og for oppfølging av trenere.

Akademiet

Akademiet er for barn i alderen seks til 14 år. De er delt inn i fire treningsgrupper: Jenter 6-10, Gutter 6-10, Jenter 11-15 og Gutter 11-15. De trener delvis samtidig på tirsdager og torsdager, se tidene her.

De yngste, 6-10-åringene, har fram til februar 2022 hatt fellestreninger. Nå har vi delt dem i gutte- og jentegruppe. Dette gir jentene bedre mulighet for utvikling. Noen ganger trener de sammen når bare en av trenerne kan møte.

De yngste har ikke seriespill, men de kan delta å EasyBasket-turneringer en gang imellom for å få smaken på hvordan det er å være et lag og spiller kamper. EasyBasket er flere korte 5-10 minutters kamper som spilles samme dag på korte baner, med lavere kurver og med enklere regler.

I alderen 11-15 år har vi tre lag som spiller serie; Jenter 14, Gutter 14 og Gutter 15. Siden våre spillere er spredd fra 11 til 15 år, spiller vi som oftest mot lag som har spillere som er eldre, raskere og sterkere enn våre, samt at motstanderne ofte har spilt sammen flere sesonger allerede. Det betyr at vi møter hard motstand, men spillerne våre tar det pent.  Vi blir også eldre, sterkere og raskere!

J19

En gjeng herlige jenter som alle var nye i basket høsten 2020. For denne sesongen er de påmeldt JU19B og vi trenger flere jenter i alderen 15-19 år til å fylle opp laget. For øyeblikket spiller del av jentene fra J14-laget med J19 for at vi skal få nok spillere.

G19

Dette er en videreføring av det G16-laget som spilte i serien 2019-2020, Haugerud IF sitt første basketlag i klubbens 50-årige historie! Et par av spillerne tok selv initiativ til å startet dette laget. Laget har etter hvert fått nye medlemmer og en del henger med videre fra forrige sesong. Vi spiller i G19B-serien denne sesongen. Noen av gutta er også med på trening sammen med seniorene våre.

Senior menn

Haugerud IF Basket stiller med herrelag både i 1.divisjon og 4.divisjon denne sesongen. Hvem skulle trodd dét for ett år siden!  Lagene består av gutter og unge menn i sin beste alder og som har spilt basketball på høyt nivå. Mange av dem har en livssituasjon som gjør at de ikke kan satse hardt på basketball, men de har likevel lyst til å spille aktivt.

Følg Haugerud Basket på Facebook – for nyheter og oppdateringer: https://www.facebook.com/Haugerud-Basket-101809144808495/