Basketlagene våre

Haugerud IF har aldri tidligere hatt basket på programmet. I år har vi fem treningsgrupper/lag som har begynt å trene og som etter hvert skal spille kamper.

Barnelag

For barn har vi to treningsgrupper; en for 7-10-åringene og en for 11-12-åringer.  Gutter og jenter trener sammen. Barnegruppene trener samtidig og noen ganger sammen. Barn i denne alderen spiller ikke vanlig seriespill som går over hele sesongen, men deltar i EasyBasket-turneringer noen ganger gjennom året. Dette er kortere turneringer der lagene spiller flere kamper etter hverandre på en og samme helgedag.

Jenter 16-laget

Dette er nytt lag av året, bestående av jenter i 14- til 16-årsalderen. Det startet med en gruppe jenter på Haugerud skole som trente sammen i skoletida. Nå trener de i regi av Haugerud Basket og har fått noen forsterkninger av jenter fra andre skoler. En virkelig herlig gjeng med tenåringer. Som nystartet lag kan vi ikke regne med å være det beste laget, men vi blir helt sikkert det hyggeligste laget! Jentene er fokuserte og engasjerte og gjør store framskritt gjennom treningene. Jentelaget er meldt opp i 16-årsklassen i serien.

Gutter 17-laget

Dette er en videreføring av det G16-laget som spilte i serien i fjor, Haugerud IF sitt første basketlag i klubbens 50-årige historie. Det var noen av spillerne som selv tok initiativet til å startet dette laget. En del henger med videre fra forrige sesong, og i tillegg har vi fått inn nye spillere fra august i år. Vi klarte oss forbausende bra i forrige sesong, til å være et nystartet lag i 16-klassen. I år kommer vi til å bli enda bedre. Laget er meldt opp i Gutter 17 år. Lagleder er Gunn Tek-Karlsrud, og hun har vært virkelig en ildsjel som har gjort alt for basketgutta våre i to år nå.

Senior menn

Haugerud Basket stiller til og med herrelag i seniorklassen i kommende sesong. Hvem skulle trodd dét for noen uker siden! Coach Jannis har et spesielt hjerte for dette laget. Det består av gutter, dvs. unge menn, i sin beste alder som alle har spilt basketball på høyt nivå. Mange av dem har en livssituasjon som gjør at de ikke kan satse hardt på basketball, men de har likevel lyst til å spille aktivt og realisere coach Jannis sin idé om et seniorlag på høyt nivå fra Haugerud Basket. Laget har fått tillatelse til å starte å spille i 3. divisjon, selv om det normale er at nye lag starter helt i bunnen, dvs. i 4. divisjon.

Følg Haugerud Basket på Facebook – her kommer oppdateringer: https://www.facebook.com/Haugerud-Basket-101809144808495/