Første basketballkamp i Haugerudhallen

Det var litt historisk sus å høre i Haugerudhallen på søndag. For første gang i hallens historie ble det spilt en skikkelig basketballkamp. Dette er også første gang i Haugerud IFs historie at vi har en seniorkamp i egen storstue.

Haugerud Basket har gjennom flere måneder bygd opp en veldig bra stall av basketspillere i seniorklassen. De har trent 2-3 ganger i uka, samtidig som en del av seniorene har stilt opp som trenere for barne- og juniorlagene våre.

Dette dreier seg om spillere som virkelig kan basket, og flere av dem har spilt basketball på veldig høyt nivå tidligere. Noen har valgt å trappe litt ned på grunn av familie og jobb, andre må ta det litt roligere for helsas del. Men lysten til å spille basketball er fortsatt til stede, og her har Haugerud Basket et tilbud som viser seg å være attraktivt.

En god del av seniorspillerne er voksne karer som oppholder seg i Norge på arbeidsoppdrag, studier e.l., så all kommunikasjon på og utenfor banen, enten det er trening eller kamp, foregår på engelsk. Og trener for denne flotte gjengen av karer er Jannis Magulas, naturligvis, som gjerne instruerer på 3-4 andre språk i tillegg til norsk og engelsk…

Sist søndag fikk seniorspillerne våre endelig muligheten til å spille en skikkelig kamp med klokker, resultatservice, dommere og coacher i Haugerudhallen, etter at koronaen har satt stopper for slikt det siste året. Samtidig fikk vi anledning til å teste ut det nye basketutstyret i Haugerudhallen i full skala.

Kampen søndag var en intern treningskamp der troppen med delt inn i rødt og blått lag og med Leon og Jannis Magulas som coacher på hver sin banehalvdel.